Fullt kaos rundt Stellas fremføring

(Oppdatert onsdag) Vi har tidligere skrevet om de tekniske problemene i Düsseldorf, som for flere bidrag førte til at lyden av låtene var langt under akseptabel standard.

norge11bNoe av problemene skyldes at tyskerne bruker surround som standard for musikkshow – og at vanlig stereolyd faktisk ikke kan ha blitt sendt ut til europeiske seere. Men dette forklarer ikke de gjentatte problemene med vokalmiks, og slett ikke at kommentatorer fra flere land måtte gå over til mobildekning under sendingen.

Siste oppdatering fra Tyskland er at blant annet Stella knapt nok har vært hørt i et land som Spania, og at den norske delegasjonen vurderer å legge inn en protest.

En slik protest vil, etter vår skribent i Düsseldorf, kun være av formell betydning – da kilder uansett tilsier at Stella selv med 12 poeng fra Spania, ikke kunne nådd finaleplass.

EBU uttaler at ved slike problemer, vil jurystemmene telle foran telefonresultatene: Om Spanias offisielle stemmer utgjør kun jury-resultatene, vet vi ikke på nåværende tidspunkt.

EBU vil komme med offisiell utredning onsdag kl 18:30 (like etter generalprøven) for semi 2). Det er mulig at kun jury-stemmene vil telle, men hva dette vil innebære – vet ingen.

Norske og utenlandske seere er i sjokk over Stellas exit, og bemerker også at store ESC-land som Armenia og Tyrkia også er ute – og kan ha lidd samme skjebne som Norge.

Det ryktes også om stemmetrøbbel de første 30 minuttene av showet, men vi har ingen bekreftede kilder for dette.

Uansett: Stella… Dette hadde du ikke fortjent, og vi er stolte av deg!

Takk til Wivian, vår medarbeider i Düsseldorf, for utfyllende informasjon.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien