EBU unnskylder, men ingen forandringer

EBU og vertskringaster har i en ekstra pressekonferanse bedt de deltakende landene i gårsdagens semifinale om unnskyldning for de gjentatte problemene for lyd og kommentering under sendingen.

2011semi1

Feilen oppstod like etter sendestart, etter at testene hadde fungert optimalt 20 minutter før sending.

Foran de to neste sendingene, settes ekstra backup-system i beredskap – samt flere teknikere vil være «stand by» om noe skulle skje underveis i arrangementene.

10 land skal ha hatt problemer under gårsdagens sending, men tallet kan være høyere – da kommentatorene ennå ikke har vært samlet etter semifinalen.

Ingen av delegasjonene har imidlertid levert protester for problemene i går – og EBU/NDR sier klart fra at resultatet fra i går, vil bli stående!

Ingen avvik er påvist i telefonavstemningene – og til tross for rykter, også skrevet av oss på sidene: Sendingen ble kringastet i stereo, i tillegg til surround.

EBU/NDR minnet flere ganger om at det er en live og teknisk komplisert sending, der ting kan skje underveis. Beklagelser kom flere ganger.

Ingen spesielle nasjoner ble nevnt under konferansen, det ble heller ikke nevnt noe om konkrete eller andre lydproblemer for spesifikke bidrag.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien