Ny dag i Esprit arena

1wlogo11

I dag er egentlig en «mellomdag» her i arenaen, med kun første generalprøve til semi 2 på plakaten, i tillegg til en felles pressekonferansemed EBU og NDR. Men etter at det i gårsdagens sending oppsto tildels store tekniske problemer er det straks mye mer som skjer.

Aller først ble det arrangert et kommentatormøte der de skulle starte kartleggingen av hvor stor utstrekning problemene hadde, så sattes det opp en ekstraoridinær pressekonferanse, der både EBU, NDR og Riedel Communication var representert av sine ledere. NDR ga en dypfølt og omfattende unnskyldning til alle landene som ble rammet, både til kommentatorene deres og seerne. 

Her kan du lese vår dekning av pressekonferansen. 

Ellers så jeg danskene sose rundt i pressesenteret, og hadde tenkt meg en liten prat, men prioriterte pressekonferansen i stedet. På vei dit møtte jeg imidlertid Olav Viksmo Slettan, som akkurat avsluttet et intervju med Christian Strand fra NRK. Og da var jeg selvfølgelig raskt frampå og snek inn en prat, jeg også. 

Men først fikk jeg med meg slutten på intervuet hans med Christian Strand, og det handlet om «Stella og fremtiden», hvis man kan si det sånn. Olav sa at fra der han satt var det helt klart at «vi hadde vunnet salen», men som vi alle vet så er det ikke det ESC handler om. Han sa at «hele salen» var på beina 10 sekunder etter at «Haba Haba» startet, og på det tidspunktet var de riktig så optimistiske. 

Han kunne fortelle litt mer om hvordan han personlig opplevde det da kontakten med seerne forvant… Alt hadde fungert som det skulle fram til 20 minutter før sendingsstart, da de plutselig falt ut. 2 minutter før sending fikk de kontakt igjen, og alt skulle være i orden. Men, uten at de fikk beskjed om det hadde de falt ut igjen.

Og ifølge Olav var det nettopp mangelen på beskjed som var det største problemet. Som han sier; de hadde back-up i form av iPhone som de kunne kommentere direkte til NRK med. Men det gjorde de selvfølgelig ikke så lenge de ikke visste at de ikke hadde kontakt… Så han fortsatte bare å kommentere, selv etter at han mistenkte at ikke alt var som det skulle. Det kunne jo hende at kontakten kom tilbake. Etter en stund fikk han imidlertid beskjed fra NRK om at de ikke hørte ham, og da gikk de over til å kommentere på telefon. Det vanskeligste med det var at han heller ikke hadde monitorlyden på øret, og derfor måtte høre på det som skjedde i salen «gjennom vinduet» i kommentatorboksen sin…

 Her kommer mer, og bilder, men nå må jeg løpe til den først generalprøven på semi to…

Over og ut fra Esprit Arena!!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien