Semifinale 2: Storfavorittene gikk videre

Den andre semifinalen i Eurovision Song Contest 2011 gikk av stabelen i kveld, og vi fikk vite hvem som fikk de ti siste plassene i lørdagens finale. I et show som bød på færre overraskelser enn tirsdagens var det til slutt de forventede landene som kunne juble for finalebillett.

2011semi2

Kveldens show ble en bedre opplevelse enn tirsdagens, da lydforholdene fungerte som de skulle og TV-seerne hadde kontakt med kommentator Olav Viksmo Slettan gjennom hele sendingen.

Både Sverige og Danmark var blant de ti heldige som kvalifiserte seg til finalen – Sverige som siste land ut av konvoluttene – og Norge blir dermed det eneste nordiske landet som må stå over finalen i år.

En som ikke klarte seg videre var den tidligere ESC-vinneren Dana International. Israel ble slått ut og må se finalen fra sidelinjen for første gang siden 2007.

De ti landene som gikk videre i kveld var Estland, Romania, Moldova, Irland, Bosnia-Herzegovina, Danmark, Østerrike, Ukraina, Slovenia og Sverige.

På pressekonferansen etter semifinalen trakk disse landene hvert sitt startnummer i finalen, slik at hele startrekkefølgen nå er klar.


Startrekkefølgen i finalen ser dermed slik ut: 

1. Finland

2. Bosnia-Herzegovina

3. Danmark

4. Litauen

5. Ungarn

6. Irland

7. Sverige

8. Estland

9. Hellas

10. Russland

11. Frankrike

12. Italia

13. Sveits

14. Storbritannia

15. Moldova

16. Tyskland

17. Romania

18. Østerrike

19. Aserbajdsjan

20. Slovenia

21. Island

22. Spania

23. Ukraina

24. Serbia

25. Georgia


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien