Første møte mellom EBU og Aserbajdsjan

I forrige uke ble det første møtet mellom den statlige aserbajdsjanske kringkasteren ITV, og EBU avholdt i Geneve i Sveits. På dette møtet ble de endelige datoene for neste års konkurranse bestemt, og det ble også presentert planer for neste års Eurovision Song Contest.

genericlogo02

Datoene for neste års konkurranse blir 22, 24 og 26 mai.

Dette var det første møtet mellom EBU og den aserbajdsjanske kringkasteren ITV. Møtet markerer dermed åpningen for planleggingen av neste års konkurranse. 

På møtet ble aserbajdsjanerene presentert for konseptet Eurovision, hva det innebærer å arrangere og ikke minst krav til neste års arena. 

Som tidligere skrevet her på escNorge, planlegger Aserbajdsjan en storslått konkurranse. Hoteller og infrastruktur i Baku skal oppgraderes til topp klasse, og det skal bygges en helt ny arena spesielt for Eurovision. Det ryktes at hele neste års konkurranse skal koste 700 millioner euro. 

Etter Aserbajdsjans seier i mai, har det vært et stort fokus på landet og deres forhold til menneskerettigheter. EBU krevde under møtet at alle som deltar i Eurovision skal garanteres sikkerhet, ytringsfrihet og ingen skal diskrimineres for sin legning eller sitt reiligiøse ståsted.

Det ble også fremsatt krav om at alle som kjøper en billett til neste års konkurranse også skulle garanteres visum. Svar på disse kravene er ventet fra myndighetene i Aserbajdsjan snart. 

Når det gjelder neste års arena skal dette avgjøres i august. 

Videre kan det også fortelles at det blir en endring i telefonstemmene. Det blir slutt på å stemme fra første sang. Istedenfor går man tilbake til gammel løsning, der man får en viss tid etter at alle bidragene er fremført å stemme på.

Dette skyldes først og fremst at en analyse viser at de fleste telefonstemmene faktisk kommer etter at bidragene er fremført. 

kilde: eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien