Valg av arena i Baku fremdeles i det blå

Spekulasjonene om hvor finalen i Baku skal holdes er i ESC kretser svært stor. Siden ingen naturlig arena peker seg ut og alle alternativer krever mye byggeaktivitet er det vel kanskje på tide at arrangøren peker ut et egnet sted om de har tenkt å avholde finalen i mai 2012.

800px-Heydar_Aliyev_Sport__Exhibition_Complex_copy

I følge den aserbajdsjanske ministeren for ungdom, sport og kultur, Azad Rahimov er det i alt tre prosjekt som er alternativene.  Det ene alternativet er allerede omtalt i en escNorge artikkel tidligere. Det er den nasjonale fotballstadion i Baku, som rommer 35 000 tilskuere.

Skal National Stadium Tofig Bakhramov bygges om, krever dette svært mye arbeid siden dette i dag er en utendørsstadion med svært få fasiliteter. Skal dette alternativet bli en realitet er det svært viktig at ombyggingen kommer i gang snarest mulig, da finalen bare er ti måneder unna.

Azad Rahimov mener videre at det mest realistiske alternativet er idrettsanlegget Heydar Aliyev Sports & Exhibition Complex (bygd i 1990 og oppkalt etter Aserbajdsjans diktatoriske president Heydar Aliyev). Komplekset, som er Aserbajdsjans største innendørs arena (bilde over og under), og ligger på Tiblisi Avenue mellom luksushotellene Hyatt Regency Baku og Grand Hotel Europe.

Haydar_Aliyev_Sports_Complex

Salen har i dag en kapasitet på 7600 sitteplasser men kan utvides med ytterligere 1000. Opp gjennom årene har store idrettsarrangement blitt gjennomført her, bl. a. skal den kommende tredje Eurovision Dance Contest avvikles i denne arenaen.

Men Azad Rahimov kan avsløre at det tredje og mest spennende prosjektet er en splitter ny arena. I lengre tid har man ønsket seg et nytt kompleks i Baku for konserter og utstillinger e.t.c. Tomten er allerede valgt og ligger ved Seaside Park, rett ved Nasjonalplassen hvor det Aserbajdsjanske flagget vaier. Her er to av utkastene som 1news.az refererer til:

På grunn av tidsnød kan et slikt prosjekt bare realiseres ved at det bygges på et modulært system, dvs ferdige moduler/elementer heises på plass. Men også her haster det men en avgjørelse slik at man får første spadestikk i jorda og det spørs om ikke tiden allerede har løpt ut for denne ideen.

Av de tre alternativene virker det som bare et er realistisk og det er den eksisterende sportsarenaen Heydar Aliyev Sports & Exhibition Complex. Kanskje valg av dette vil være sundt for konkurransen og kan være med på å dra kostnadene ytterligere ned i Eurovision sammenheng. Det virker i alle fall ikke som man har det travelt i Baku og alle drømmer om utbygging eller nybygging seiler bare ut i det blå og blir luftslott. 

Kilde: 1news.az


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien