Mine personlige ESC-favoritter

Vi har alle forskjellige favoritter i Eurovision, og jeg som alle andre har noen låter som jeg setter høyere enn andre. Her er min personlige topp ti i Eurovision Song Contest gjennom tidene.

annabsemi10

 

10.Sveits 1977
En ordentlig humørperle, som i tilegg til å spre godt humør også har en god musikalsk dybde, og innslaget med alpehornet er jo bare helt konge. Og joik slår jo aldri feil i Eurovision!

  

 

9.Monaco 1971
Vakker låt, fremført på vakkert vis.

 

8.Irland 1990
Etter min mening Irlands beste ESC-bidrag, flott låt og for en gangs skyld virker det ikke teit å ramse opp masse bynavn i en sang, som det ganske ofte blir i ESC-sanger.

 

7.Litauen 2005
Denne kom så totalt ufortjent sist i sin semifinale, men det ser visst ut som jeg er i mindretall med den oppfatningen. For meg er dette en fengende poplåt, som hadde fortjent så mye mer, Litauens desidert beste bidrag!

 

6.Island 2009
En av Eurovisions beste ballader noensinne. En vakker og meningsfylt sang sunget av den akk så sjarmerende Yohanna.

 
5.Russland 2000
Dette var lenge min store favoritt, og har holdt seg godt i årene siden. Flott moderne poplåt framført av den dyktige Alsou, som etter min mening skulle ha vunnet i 2000.

 

4.Finland 2011
Paradise Oskars miljøvennlige «Da Da Dam» ble fort min favoritt i årets Eurovision. Axel (som er hans egentlige navn) er en ekte artist som klarer å formidle et viktig budskap uten at det blir for klissete. En kjempefin ballade som jeg tror kommer til å holde seg blant mine favoritter også om 20 år.

 

3.Norge 1988
Dette er etter min mening Norges beste Eurovision-bidrag noensinne. En små-mystisk, men innholdsrik og spennende tekst, og en melodi som er en ballade verdig. Karoline Kruger er også en superdyktig artist og synger Anita Skorgans verk (samt Erik Hillestad) med verdighet.

 

2.Bosnia-Hercegovina 2008
Dette er både fascinerende, underholdende og musikalsk på samme tid! Laka har her laget en virkelig fengende låt med et muntert og drivende refreng. Sceneshowet var bare fantastisk og jeg lukket ikke øyene et sekund fra start til slutt, rett og slett glimrende!

 

1.Sverige 2010
Ingen over ingen ved siden. Anna Bergendahl er en artist med særpreg og tør å holde på sin egen stil, noe som slett ikke alle artister har. «This Is My Life» er en aldeles nydelig ballade som Anna gjør til sin egen med stor suksess. Jeg blir rett og slett aldri lei av å høre på denne låten, og synes det er helt uforståelig at denne ikke kvalifiserte seg til finalen. Helt fantastisk!

 
Norge 2009 er også en stor favoritt, men den er såpass utspilt at jeg velger å ikke ta den med her. Det er dog ingen tvil fra min side at dette er en av Eurovisions aller beste vinnerlåter, om ikke den beste.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien