«Sáamid Ædnan» blir filmmusikk i Hollywood

Når Hollywood-storfilmen «The Thing» slippes på kinoer over hele verden i høst, er en norsk Grand Prix-klassiker en del av lydbildet. Nå reagerer artistene, Mattis Hætta og Sverre Kjelsberg, på at de ikke er blitt forespurt om bruken av 1980-bidraget «Sáamid Ædnan.»

samid

– Jeg synes det er merkelig at folk ikke spør om lov før de bruker min stemme og noe jeg har vært med å skape, uttaler Mattis Hætta i dagens VG.

Også Hættas scenepartner fra 1980, Sverre Kjelsberg, undrer seg over at de ikke har blitt tatt med på råd før låten ble lånt ut.

– Jeg hadde vel forventet å få en forespørsel om å bruke «Sáamiid Ædnan» først, sier Kjelsberg.

Det er Universal Music som eier rettighetene til «Sáamid Ædnan,» og de forsikrer om at alle avtaler om rettigheter er overholdt når de har lisensiert ut låten til produsentene av filmen.

Mattis Hætta er klar over at det er Universal som kontrollerer rettighetene, men er like fullt skuffet og irritert over at plateselskapet ikke tok seg bryet med å spørre ham eller Kjelsberg om det var greit å bruke sangen før de ga produsentene bak «The Thing» grønt lys.

– Vi har ingen rettigheter lenger, alt er tatt, uttaler Hætta.

the-thing-2011-posterFilmen «The Thing» er en ny versjon av skrekk-kongen John Carpenters kultklassiker fra 1982. Handlingen er lagt til en øde forskningsstasjon i Antarktis, der mannskapet plutselig oppdager en ukjent, dødelig livsform fra verdensrommet begravet i isen.

Flere norske skuespillere, deriblant Trond Espen Seim, Stig Henrik Hoff og Jørgen Langhelle, medvirker i filmen, som har norgespremiere den 14. oktober.

 

 

Kilde: VG, NRK
Foto: NRK, IMDb.com
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien