Flere detaljer fra Sveits

Som nevnt tidligere, vil Sveits velje deres håp for Eurovisjonen den 10. desember, og nu lader de flere detaljer komme ud om deres finale. De 14 sange som skal konkurrere i Bodensee Arena i Kreutzlingen, skal som vanligt finnes gjennom de nasjonale tv-stasjoner, der hvert især repressenterer de svejtsiske språkstammer.

sveits

 6 av låterne skal som bekendt findes via internet uploaded bidrag, hvor alle artister i perioden 1.-30. september kan lægge deres bidrag ind, hvorefter at det bliver op til internetbrukerne og en spesialjury, at finne de 6 bidrag som kommer sig vitere.

 

På den italiensk repressenterende tv-stasjon RSI, skal der finnes 2 bidrag til finalen. Den franske repressentant RTS er det 3 bidrag som skal finnes, og dér har man mulighet for at sende bidrag ind til den 30. september, hvoretter at en spesialjury vil uttage 10 bidrag, som pressenteres på stasjonens radio & tv-kanaler i perioden den 20. til 30. oktober, hvor lyttere/seere og spesialjuryen vil finne de 3 finalister som skal stå klar 10. desember.

 

DRS3 skal velje de sidste 3 bidrag til finalen i Kreutzlingen, og de vil repressenterer de tyskspråkede dele av svejtserne. Pt. har tv-stasjonen ikke offentligtgjort deres utveljelses metode, så om de utpeker spesifikke personer og låter, om de laver indkaldelse eller en 3. løsning, det står hen i det uvisse lidt ennå. Så snart at der kommer flere detaljer på den sveitsiske finale og forløpet op til, vil det blive publisert her på siderne.

 

Kilde: Eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien