Bakunytt: Nok en dyr finale

AzTA (Azerbaijan Tourism Association) har i disse dager regnet på kostnadene for en gjennomsnittlig tilreisende ESC- fan og for mange vil dette bli en kostbar affære. Man vil tilby tilreisende til “Eurovision 2012 i Baku” en pakke som inneholder tur-retur flybilletter, et trestjerners hotellopphold og billetter til to semifinaler og en finale. Pakken gjelder fra 22. mai til 26. mai 2012.

Baku 5

AzTA kan meddele at kostnadene for en slik pakke nok vil ligge fra AZN 1250,- eller EUR 1100,- / USD 1600.- og oppover, beroende av om man ønsker høyere hotellstandard eller ikke. Man tar også høyde for at gjennomsnittsprisen kan bli ytterligere høynet da man ikke kjenner prisene på semi/finale billettene ennå men opererer ut i fra tenkte priser.

Tatt i betraktning at fjorårets billettpriser lå på EUR 300,- virker den oppgitte pakkeprisen i laveste laget. l I tillegg kommer kostnader for visa, mat og drikke og transport i Baku. Siden Baku er den fjerde høykostbyen i rad (etter Moskva, Oslo og Düsseldorf) som arrangerer Eurovision Song Contest begynner tilreisende ESC fans i et økonomisk kriserammet Europa å få kalle føtter i forhold til å reise til finalen. Flere har rett og slett ikke råd til denne ekstra luksusen siden mange har mistet både hjem og jobb.

Om aserbajdsjanerne selv klarer å fylle opp alle plassene med disse billettprisene er ennå uklart, men EBU har sagt at billettprisene bør ligge på et nivå som gir vanlig folk råd til å kjøpe. Aserbajdsjan er en rik nasjon men folket er gjennomsnittlig fattige. Siden Europa er i en økonomisk krise bør kanskje EBU sette et tak på hva konkurransen i framtiden skal koste, slik at alle kan delta. ESC er jo i ferd med å utvikle seg økonomisk til et jippo for de bemidlede og ikke for et samlet Europa.

Kilder: 1News.az, Nahid Bagirov AzTA.


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien