Mange innsendte bidrag til Melodifestivalen 2012

Natt til onsdag 21. september gikk fristen for innsendelse av bidrag til neste års Melodifestival ut, og en rask opptelling viser at interessen for konkurransen fremdeles er meget høy i Sverige.

Totalt har 3 485 bidrag blitt sendt inn til SVT, noe som er en liten nedgang fra fjorårets rekord på 3 823. Det er allikevel det tredje høyeste antall innsendte låter noensinne; kun i 2010 og 2008 var det flere.

570 av årets bidrag er påmeldt i Webjoker-konkurransen, som er åpen for artister og låtskrivere som ikke tidligere har utgitt musikk, og dette er en økning fra fjorårets 424.

– Vi er veldig glade for den høye interessen, sier festivalsjef Christer Björkman til den svenske avisen Expressen. – Men uansett er det kvaliteten på låtene som teller, ikke hvor mange som er kommet inn. Og ut fra det vi har hørt hittil, lover det veldig godt.

Ryktene rundt hvilke artister som kan være aktuelle for deltakelse neste år er også i gang, og blant navnene det spekuleres i er årets tredjeplassvinner The Moniker, hardrockbandet H.E.A.T., stjerneskuddet Ulrik Munther og tidligere deltakere som jentegruppen Timotej og BWO-vokalist Martin Rolinski.

Ingen av disse er foreløpig bekreftet, men i løpet av noen uker vil sannsynligvis de første navnene gjøres kjent. Og uansett hvilke artister som til slutt får klarsignal, er det altså grunn til å tro på en kvalitetsmessig god Melodifestival 2012.

– Jeg kan love en fantastisk hitparade i vinter, avslutter en optimistisk Christer Björkman.

Kilder: Expressen, Poplight

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien