Albania gjør seg klar for ESC 2012

Albania har lenge stått som påmeldt til ESC 2012, men det har hersket tvil om deres bidrag skal plukkes ut fra Festivali i Këngës slik som tidligere. Nå bekrefter sjefen for årets festival at det blir «business as usual» i Albania, og i tillegg at festivalen blir større enn noensinne.

I år feirer den tradisjonsrike Festivali i Këngës 50 år, og årets festivalsjef Shpetim Saraçi legger opp til et virkelig jubileum. Festivalen skal som vanlig gå av stabelen i desember, men i år vil den strekke seg over hele fire dager.

I tillegg til de to semifinalene og finalen vil det nemlig bli arrangert en kveld med tilbakeblikk på de 49 tidligere utgavene av festivalen. Her vil utvalgte favoritter fra tidligere konkurranser bli fremført, og man håper å lokke flere kjente artister til å opptre live.

Saraçi bekrefter også at Albanias representant i ESC 2012 vil komme fra Festivali i Këngës, slik tradisjonen har vært siden Albania debuterte i Eurovision i 2004. Håpet er selvsagt at deres neste representant vil gjøre det bedre enn årets artist, Aurela Gaçe, som bare endte på 14. plass i sin semifinale og dermed ikke kvalifiserte seg til finalen.

 

Fristen for innsendelse av bidrag til årets Festivali i Këngës er 14. oktober, og deretter skal en profesjonell jury velge ut de 26 låtene som skal få delta i festivalen.

 

Kilde: esctoday.com

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien