Ingen comeback for Andorra i ESC 2012

TV-kanalen RTVA melder til fansiden JanelaESC at Andorra ikke blir å se i Eurovision i Baku 2012, dette blir tredje året på rad landet uteblir fra konkurransen.

andorra

 

Årsaken til at kringkasteren RTVA velger å ikke delta skal først og fremst være at den store konkurransen blir for dyrt for det lille landet, samtidig som interessen for ESC i Andorra virker å være generelt liten.

Andorra debuterte i 2004, og klarte aldri på sine 6 forsøk å ta seg til Finale.
Deres beste plassering så langt var med punk-rock bandet Anonymous i 2007 som endte på en tolvteplass i sin semifinale. Landet trakk seg ut i 2009 etter at Susanne George og hennes bidrag «La Teva Decisio» ikke klarte å kvalifisere seg til finalen i Moskva.

Kilder: Escdaily

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien