«I mina drömmar» vant Webjokeren i Sverige

Det første bidraget til Melodifestivalen 2012 er klart. Balladen «I mina drömmar» fremført av Maria BenHajji vant årets utgave av Webjokeren og får dermed en plass i vinterens Melodifestival.

I konkurranse med syv andre bidrag gikk den vakre, svenskspråklige balladen til topps i den timeslange avstemningen i programmet P4 Extra, ledet av Lotta Bromé.

I mina drömmar er skrevet av fetter- og kusinekombinasjonen Thomas Cars og Nanna Bing Sveínsdottir, og fremføres av 33 år gamle Maria BenHajji, som til daglig jobber som sangpedagog på den videregående skolen Rytmus i Stockholm.

Webjokerens regler tilsier at SVT står fritt til å velge artister til de ulike bidragene, men på direkten i radioprogrammet ble BenHajji tilbudt å fremføre låten i selve Melodifestivalen av hovedprodusent Christer Björkman. Hun trengte ikke lang betenkningstid på å takke ja, og uttalte videre at I mina drömmar er en sang som betyr svært mye for henne personlig.

Christer Björkman kunne for øvrig røpe at allerede om to dager, onsdag 9. november, vil de øvrige bidragene til Melodifestivalen 2012 bli offentliggjort. Hele tretten av de utvalgte 31 låtene har i følge Björkman svensk tekst, og I mina drömmar føyer seg således godt inn i rekken av svenskspråklige bidrag i vinterens konkurranse.

Kilde og foto: SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien