Årets tradisjonsbidrag klart!

Ofte har vi fått stifte bekjentskap med norsk tradisjonsmusikk i Melodi Grand Prix, som for eksempel gjennom Christine Gulbrandsens «Alvedansen», Helene Bøksles «Vardlokk» og dels også i Alexanders «Fairytale». Også i år får vi norske toner, denne gangen fra Kim André Rysstad.

kimandrerystad

Kim André er en meget anerkjent folkemusiker, som allerede har gitt ut to album. Han har vunnet både norske og internasjonale priser for musikken sin, og har også spilt sammen med Kristiansand symfoniorkester ved flere anledninger. 

Bidraget hans til Melodi Grand Prix er en rolig, salmeinspirert vise, og beskrives med ord som vakker og andektig. Den har en lyrisk nynorsk tekst, og har i følge artisten selv et særpreg og er ekte i uttrykket. Han sier også at låten hans ikke er noe typisk MGP-låt, og at det kan være en stor fordel.

Kanskje vi kan vente oss noe slikt?

 

Per Sundnes uttrykker glede over å få både folkemusikken og nynorsken inn i Melodi Grand Prix, og mener at det er på tide å løfte denne sjangeren inn i beste sendetid.

Whitney Houston er det store forbildet til Kim André, og han sier at hans store drøm er å få synge en duett med henne. Skulle han vinne Melodi Grand Prix og få representere Norge i Eurovision Song Contest i Baku i mai, så kommer han muligens et lit skritt nærmere den drømmen.

Kilder; nrk.no 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien