Kristen stjerne klar for Melodi Grand Prix

Både i Melodi Grand Prix og i Eurovision Song Contest møter vi hvert eneste år artister med mange ulike bakgrunner. Alt fra ukjente talentshowdeltagere til artister med klassisk bakgrunn til allerede velkjente og berømte navn. Blant disse finner vi også flere artister med religiøs bakgrunn, hvorav noen har gjort det riktig så bra, for eksempel Cliff Richard, Carola og vår egen Jostein Hasselgård. 

runemyntevik

I neste års Melodi Grand Prix finner vi en artist med en betydelig karriere som kristen lovsanger bak seg, nemlig Rudi Myntevik. Han har tre kristne album bak seg, og er regnet som en av de store stjernene i det kristne musikkmiljøet. Siden debuten i 2003 har han skrevet og gitt ut flere sanger som allerede regnses som klassikere, blant annet bryllupssalmen «Dagene som kommer», som han skrev på oppfordring fra Vårt Land. 

De siste tre årene har Rudi hatt base i London, der han har spilt inn sitt første album uten et uttalt kristent budskap, «Beauty in Defeat». Dette albumet består av engelskspråklig popmusikk, og bidraget han skal fremføre i Melodi Grand Prix er i samme sjanger. Bidraget heter «You Break it You Own it», og er skrevet av Rudis tremenning Rune Berg.

Rudi karakteriserer låten mer som en «singer/songwriter»-låt enn som et typisk MGP-bidrag. Han mener Melodi Grand Prix er «en del av den norske folkesjelen», og sier at den kvalitetsøkningen vi har sett de senere årene gjør det attraktivt for artister å delta i konkurransen. 

Som nevnt er det Rune Berg, kjent fra The Margarets og Number Seven Deli, som står bak låten. Per Sundnes har lenge vært etter ham for å få ham til å skrive et bidrag til Melodi Grand Prix, men tiden har ikke vært riktig får nå. Med seg som låtskriver har han Asbjørn Ribe (Number Seven Deli og Jim Stärk). De skrev låten i løpet av en nokså intens og veldig morsom dag, og de håper begge at den skal gjøre det bra i MGP. 

Under kan du høre en sang fra Number Seven Deli og en fra The Margarets, som kanskje kan gi oss en liten pekepinn om hva vi kan forvente oss. 

 

The Margarets – «Sound of Summer»

 Number Seven Deli – «Blame Me»

Kilder; nrk.no, spm.no

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien