Serbia sender Zeljko Joksimovic til Baku

Det ligger an til et gjensyn med en svært populær og velkjent artist i ESC-verdenen under vårens konkurranse. Den serbiske TV-kanalen RTS annonserte nemlig i dag at den har valgt ingen ringere enn Zeljko Joksimovic til å representere landet i Baku.

ZeljkoJoksimovic

Zeljko Joksimovic er en av Serbias – og hele Balkans – største sangstjerner, og har tre tidligere deltakelser i ESC på rullebladet. Den 39-årige artisten komponerte og fremførte selv den vakre balladen Lane moje til en sterk andreplass i Istanbul i 2004. Senere var han opphavsmann bak Bosnia-Herzegovinas tredjeplass Lejla i 2006 og Serbias Oro, som havnet på sjetteplass på hjemmebane i 2008. Det samme året var Joksimovic også programleder for den internasjonale ESC-finalen i Beograd.

 

For å spare på utgiftene har RTS kunngjort at de ikke vil avholde noen nasjonal finale i 2012, men at de vil gi Zeljko Joksimovic frie hender til å velge sangen han ønsker å representere landet med i Baku. Dette bidraget vil bli presentert i et eget TV-program en gang i løpet av vinteren.

Kilde: esctoday.com
Foto: Picasaweb
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien