Georgia vant Junior Eurovision Song Contest 2011

Den niende finalen av Junior Eurovision Song Contest er nettopp avsluttet. Etter en spennende avstemning, der siste land avgjorde vinneren ble det klart: For andre gang gikk Georgia til topps i konkurransen. 

jesc11logo1

Dette er andre gang at Georgia vinner konkurransen. Forrige gang landet gikk til topps i Junior Eurovision var tilbake i 2008. I år var det gruppen «Candy» og sangen «Candy music» som gikk til topps.

 Det ble en veldig vellykket kveld i Armenia og fra hovedstaden Yerevan. Alle de tretten deltagerne leverte imponerende bra.

På forhånd var det Nederland og Russland som var de store forhåndsfavorittene. Derfor kom det som en overraskelse at Georgia gikk helt til topps.georgia vinner_jesc2012 

Russland ble representert av Katya Ryabova, som deltok i 2009 utgaven også. I 2009 kom hun på andreplass, og i år når stemmene var ferdigtelt havnet hun på en fjerde plass med bidraget «Romeo & Julie».

Nederland ble representert av Rachel. Hun gikk nesten helt til topps i kveld, men måtte nøye seg med en andreplass. Nederland er forøvrig også vertslandet for neste års Junior Eurovision Song Contest.

Det gikk ikke så fullt bra for Sverige i år heller. Erik Rapp kom på en niende plass med sin «Faller». Det er to plasser bedre enn fjorårets ellevte plass.

I pausen fikk vi gjensyn med Molly Sanden, som deltok for Sverige i konkurransen i 2006. Hun sang en ny singel. Det ble også gjensyn med Sirusho fra Eurovision 2008, hun sang en remix av «Qele qele», og til sist fikk vi også høre fjorårets vinner av Junior Eurovision. Han sang «Mama», som var vinnerlåta i fjor.  

Slik så den fulle resultatlisten ut:

1.  Georgia – Candy – Candy music – 108 poeng
2. Nederland – Rachel – Teenager – 103 poeng
3. Hviterussland – Lidiya Zablotskaya – Angely dobra – 99 poeng
4. Russland – Katya Ryabova – Romeo & Julie – 99 poeng
5. Armenia – Dalita – Welcome to Armenia – 85 poeng
6. Moldova – Lerika – No no –  78 poeng
7. Belgia – Femke – Een kusje meer – 64 poeng
8. Bulgaria – Ivan Ivanov – Superhero – 60 poeng
9. Sverige – Erik Rapp – Faller – 57 poeng
10. Litauen – Paulina Skrabyte – Debesys – 53 poeng
11. Ukraina – Kristall – Europe – 42 poeng
12. Makedonia – Dorijan Dlaka – Zimi ovoj frak – 31 poeng
13.  Latvia – Amanda Bashmakova – Moondog – 31 poeng

Årets vinner Georgia:

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien