Tidligere ESC-deltaker begikk selvmord

Malina Olinescu, som representerte Romania i Eurovision Song Contest i Birmingham i 1998, begikk selvmord mandag morgen da hun hoppet ut fra balkongen i sjette etasje i en boligblokk i hovedstaden Bucuresti.

Malina-Olinescu

Malina Olinescu ble født inn i en artistfamilie i Bucuresti i 1974, og hun begynte å opptre i ulike talentkonkurranser fra hun var bare fem år gammel. Fra hun var 21 begynte hun regelmessig å delta i flere av de store musikkfestivalene i landet, som Mamaia og Cerbul de Aur, og i 1996 ble hun kjent for et større TV-publikum da hun var med i det populære showet Scoala vedetor på kanalen TVR.

I 1998 fikk hun så representere sitt hjemland i ESC med balladen Eu cred, skrevet av Adrian Romcescu og Liliana Stefan. Låten gjorde ikke nevneverdig inntrykk på TV-seerne og endte til slutt opp på en beskjeden 22. plass, til tross for at Malina stilte på scenen i en av Eurovisions guleste kjoler noensinne.

 

I årene etter ESC-deltakelsen fortsatte Olinescu sin musikk-karriere, men klaget etter hvert over at hun møtte stadig flere stengte dører i bransjen. Hun forsøkte seg på nytt i den rumenske ESC-uttakelsen i 2003, men ble ikke stemt videre fra sin semifinale. I 2007 gikk hun gjennom en bitter skilsmisse som tok hardt på henne, og hun opplevde også flere skuffelser i kjærlighetslivet i tiden etterpå.

I følge venner skal Olinescu ha vært sterkt deprimert i den siste tiden, og på mandag valgte hun altså tragisk nok å ta sitt eget liv. Malina Olinescu ble bare 37 år gammel.

 

Kilder: Esctoday, Eurovision.tv, Foxcrawl.com
Foto: Radicalonline
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien