Melodi Grand Prix: Startfeltet komplett

Rikke Lie, Tommy Fredvang og Sie Gubba-vokalist Petter Øien i duett med en foreløpig ukjent internasjonal «legende»…: Med disse tre navnene, er alle 24 artistene til MGP 2012 sluppet.

mgpsiste3

Petter Øien og Sie Gubba fikk i fjor sitt virkelige gjennombrudd gjennom MGP-opptreden og «Alt du vil ha» som toppet VG-lista i to uker. Årets bidrag blir en countrysak på engelsk, «Things Change», og skal synges sammen med en – i følge NRK – «internasjonal veteran og storhet».

Det blir i så fall ikke første gang Øien skal jobbe sammen med en storhet i countrymusikken(?). Tilbake i 2009, deltok han i en duett med Bobby Bare.

Allsidige Tommy Fredvang har etter hvert blitt et godt kjent TV-navn, med opptredener både fra X-Faktor og fjoråets Skal vi danse. Han ga i fjor ut albumet From Now On, og fikk en liten radiohit med «Wake Up Call» uten at salgstallene tok helt av.

Rikke Lies «Another Heartache» holdt på å ende opp i svenske Melodifestivalen, noe som skyldes svenske medlåtskrivere. Også Rikke kjennes fra X-faktor, og hun har siden vært svært så aktiv på platefronten med tre utgivelser.

petteroientommyfredvangrikkelie


 

Med disse tre navnene, har vi dermed fått en variert og spennende artistliste for MGP 2012:

 1. Irresistible
 2. Malin
 3. Isabell Ødegård
 4. Nora Foss Al-Jabri
 5. Marthe Valle
 6. Minni Oh
 7. Plumbo
 8. Kim André Rysstad
 9. Rudi Myntevik
 10. Reidun Sæther
 11. Yaseen Asher & Julie Maria Dahl
 12. The Canoes
 13. Lisa Stokke
 14. Lise Karlsnes
 15. Håvard Lothe-Band
 16. The Carburetors
 17. United
 18. Cocktail Slippers
 19. Tooji
 20. SiLya
 21. Rikke Normann
 22. Rikke Lie
 23. Petter Øien
 24. Tommy Fredvang

Kilder: NRK, wiki, VG, tommyfredvang.com, rikkelie.com


Del:
Relaterte artikler