Jónsi tilbake i Söngvakeppni Sjónvarpsins

escNorge kan i dag røpe nyheten om hvilke artister som skal fremføre Greta Salóme Stefánsdottirs bidrag i Söngvakeppni Sjónvarpsins, Islands nasjonale uttagning til Eurovision Song Contest 2012 i Baku; Jón Jósep Snæbjörnsson (Jónsi), Heiða Ólafs og Guðrún Árný, i tillegg til låtskriveren selv. (English version of this article.)ss2012

Jónsi har akkurat bekreftet sin deltagelse overfor escNorge, og han kunne også fortelle at bidraget han skal fremføre er en etno-rock-ballade. «Alt» om Jónsi kan du lese i «Uforglemmelige artister, del 3; Jónsi»

Jónsi fremfører «Heaven» under Eurovision Song Contest 2004 i Istanbul  

 Segðu mér fra finalen i Söngvakeppni Sjónvarpsins i 2007

Jónsi skal fremføre bidraget sitt i duett med Greta Salóme Stefánsdottir, som også har komponert sangen deres. I tillegg til å være sanger og låtskriver er hun også fiolinist i Islands symfoniorkester.  

Dette er imidlertid ikke det eneste bidraget Greta har med i Söngvakeppni Sjónvarpsins 2012. Hun har nemlig fått med to sanger, og hun skal også være med å fremføre det andre bidraget sitt. Det beskrives som en power-ballade, og her skal Greta ha med seg Heiða Ólafs og Guðrún Árný. 

Disse to er heller ingen nykommere i denne sammenhengen. Under kan dere høre eksempler fra deres tidligere deltagelser. 

 Guðrún Árný fremfører «Andvaka» fra Söngvakeppni Sjónvarpsins 2006

 Heiða Ólafs med «Dagur nýr» fra Söngvakeppni Sjónvarpsins 2009

 

Kilde; Jón Jósep Snæbjørnsson, escNorge.net,
Bilde;   ruv.is

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien