Nyt dansk set up for 2012

Bare et døyn før DR avslører de 10 finalister for årets Danske Melodi Grand Prix, velger de å slippe informasjoner om selve showet, som kommer til å bli fra toppen av Danmark om små 14 dage. Nyt set up skal være med til å ta den danske de sidste cm i mål, etter å ha været i Top 5 2 år på rad.

michael

 

Nyt set up skal der til, for å ta danskene den sidste del av veien mot sejren, hvis man spørger DR’s underhåldningssjef, Jan Lagermand Lundme. Det skal norsk islet bl.a. være med til å gjøre, når der præssenteres en internasjonal jury, utover at selve finalen bliver med en Superfinale, som avløser duelleringen som ellers har været suksesfuldt benyttet de seineste årene.

 

I morgen præssenteres de 10 deltakere som skal prøve lykken ved det Danske Melodi Grand Prix i Gigantium i Aalborg. DR har vanen tro givet wildcards ut til 3-4 komponister & låtskrivere, de resterende plasser veljes mellem de 678 bidrag, som håpefulde personer har sendt ind til DR. På selve kvelden vil verterne Louise Wolff & Emil Thorup guide seerne gjennom kvelden.

 

Når de 10 låter er fremført, vil det være tid for den første avstemning, og her skal 3 deltakere tages fra, for å bli med i den ny indførte Superfinale. Avgørelsen deles ligeligt mellem seerne og den danske fagjury, som vanligt vis vil have personligheter fra musikkens- og underhåldnings-bransjerne, blandet indenfor sjenre og stile, og blandt utøvere og folk bak.

 

Når de 3 deltakere i Superfinalen har gjort sit, for ennå en gang og overbevise danskerne om, at netop de er den eller dem som skal være dette års håp i Baku, så det tid for ennå en avstemning, og her kommer så neste endring på banen, for der vil en internasjonal jury stemme med. Denne jury er gjort av de sidste 4 vinner lande, og kommer til å ha fagfolk fra landene – 2 Vest-Europæiske & 2 Øst-Europæiske lande kommer å bli med, når juryen fra Aserbajdsjan, Norge, Russland & Tyskland kommer å bli med. 

 

Når avstemningen for Superfianlen er slut, vil seernes stemmer atter ha 50% makt, medens at den danske fagjury og den internasjonale jury vil dele de andre 50% av majoriteten. Når de internasjonale juryer skal på banen, vil verterne stille om til: Baku, Oslo, Moskva & Berlin, for å få deres del av stemmerne. Hvem som kommer til å sitte i den danske og i de internasjonale juryer, kommer til å bli avlsørt innen finalen den 21. januar. Men aller først skal de 10 deltakere præssenteres i morgen, og som vanligt kommer det til å skje ved et pressemøte i DR-byen, formodentligt ut på ettermiddagen.

 

Kilde: DR.dk  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien