Det danske felt er klar!

Så kom dagen hvor det danske felt ble avslørt, 10 låter er klar, 12 artister kommer til å entre scenen i Aalborg, når Dansk Melodi Grand Prix løper av staben. I startfeltet finnes der i år både velkendte og ukendte artister, og så er der et par gengangere indenfor MGP.

michael

 

Feltet av låter er etter sigende en god blanding i år, lige fra Club-musik, Dubstep, Amerikansk klingende Highschool rock & svensker pop. 4 Wildcards har takket ja til å deltake, og de øvrige 6 låter kommer fra de knapt 700 indsendte bidrag fra øvrige håpefulle komponister og tekstforfattere. Det hele ble avslørt i dag i DR’s konserthus i TV-byen i Ørestad.Utover alle deltakerne, ble også rekkeføljen til kvelden avslørt.

 

Jesper NohrstedtTake our hearts (Wildcard)

17-årige Jesper Nohrstedt ble kendt I Danmark da han tok sig til en 3. plads i X-Factor 2010. Den unge gutt sjarmerede sig gjennom konkurransen, og viste sit talent uke etter uke. Siden hans deltakelse i X-factor, er det blevet til optreedender ved festivaler i Danmark, og så er han begyndt på 1G i Gymnasiet. Folkene bak låten Take our hearts er: DJ & Producer Morten Hampenberg, Komponist & Producer Mads B. B. Krog & Sangerinde & Komponist Engelina.

 

Morten Hampenberg fik sit store gjennombrud i 1999, hvor han hittede med dance-singlerne Grab that thing & Ducktoy på klubber verden over. Siden hen er han blevet en ettertraktet producer, som har levert remix & hits til fleire kendte danske artister. Mads B. B. Krog har sammen med Morten haft studie i 12 år, hvorfra han har komponert og producert musik inden for de fleiste sjenre. Engelina hittede første gang i 2001, da hun skrev titelmelodien til den danske utgave av Big Brother. Siden da er det blevet til fleire hits til sig selv og andre, bl.a. står hun bak Kylie Minogues Like a drug.  

 

Valen:tineNowhere

Valen:tine eller Tine Lynggaard er 23 år, og har sammen med komponisterne Søren Itenov & Christoffer Stjerne skrevet låten Nowhere. Hun har tidligere optrådt med cover-numre, men håper at deltakelsen ved MGP kan starte noget nyt og stort. Hun er ut av en musikinteressert familie, og har store ambisjoner for sin fremtid. Låten bskrives som en pop/rock låt med fyldigt amerikanerlyd.

Søren Itenov har tidligere været med ved MGP, da han i 2009 kom på en delt 3. plass som en del av bandet Johnny Deluxe med låten Sindssyg. Siden da er han gået ut av bandet, men er til gjengeld nu i bandet The Army sammen med Christoffer Stjerne. Christoffer startede spædt op som 4-årig på trommer, og har siden da utvidet sit grej han mestre. Han ser sig selv som rock-musiker, og jobber som komponist og producer i dag.

 

AyaBest Thing I Got

Aya blev imponert av Lenas tyske seier i 2010, og forsøker nu at gøre hende kunsten etter, med selvsamme komponist par bak låten, amerikanske Julie Frost & danske John Gordon. Sidst nevnte er en gammel bekendt, så veien til en forbindelse var ikke lang. Aya har sunget hele livet, og var bl.a. med i en countrygruppe som sang låter av Patsy Cline. Siden har hun sunget den danske OL-låt i 2004, og været med på låten Underwear goes inside the pants sammen med Søren Rasted, som hittede både inden og utenfor Danmarks grenser.  

Julie & John mødte hinanden for 5 år siden, og har siden arbeidet sammen, og stod bl.a. bak den tyske seier i 2010.  Julie har bl.a. skrevet musik til kjendisser som: Beyoncé, Black Eyed Peas og Ed Sheeran, og John tok sig til en 2. plass sidste ved MGP, da Anna Noa sang låten Sleepless.

 

Kenneth PotempaReach For The Sky

Kenneth Potempa har tidligere været en del av gruppen Neeva hvor han var forsanger. Århus-gruppen har fleire gange hittet i Danmark, bl.a. i 2008 da de kom med You’re still the star of me. I 2010 gik Kenneth for sig sjelv, for å starte en solokarrierer. Komponist trioen bak låten er: Lene Dissing, Peter Bjørnskov & Sune Haansbæk var alle med ved fjorårets MGP.  

Peter Bjørnskov har tidligere været i gruppen Neeva sammen med Kenneth, hvor han spillede trommer. Peter stod bl.a. bak Breathing som Bryan Rice sang til en andre plass i 2010, og i fjor var han sammen med Lene Dissing & John Gordon (ovenfor) bak Anne Noas andre plass med Sleepless. Sune stod bak fjorårets låt Hollywood Girl.

 

Ditte MarieOverflow

Hun bragedde igjennom ved MGP i fjor, da hun som frontfigur i Le Freak tok sig til en delt 3. plass med låten 25 hours a day. Nu prøver Ditte Marie sig som solist, men har tidligere optrådt alene, i tiden før Le Freak som hun kom i i 2007, optrådte hun som Maria Martin, hvor veiene bl.a. gikk til de tyske scener, udover at hun optrådte på scenerne i fleire jyske byer. Sammen med Le Freak har hun gjort de danske musikscener og spillesteder usikre, privat er hun Cand. Mag. i Æstetik og Kultur.

 

Trioen bak Ditte Maries låt er: Hanif Sabzevari, Mike Eriksson & Johnny Sanchez. Hanif deltok som konponist ved MGP i gjor, da han stod bak låten You’ll get me through med Signe Vig Kjærggard. Det var da også her at han fik øynene op for Ditte Marie. Han komponerer og producerer i dag musik, og har bl.a. skrevet til Sanne Salomonsen & Sukkerchok, og så har han været guitarist i bandet The Academy. Mike har i fleire år arbeidet som professjonel musiker og kapelmester for fleire etablerte kunstnere i Norden, bl.a. Carola & Lene Marlin. Johnny startede karrieren allerede som 12-årig, og har siden bl.a. kompnert Club musik, som han har turnert rundt i Sverige med. For 3 år siden begyndte han å skrive musik for andre, og har bl.a. haft låter fremsendt til nasjonale finaler i Island & Portugal.

 

Emilia og Philip HallounBaby, Love Me

Finske Emilia og danske Philip Halloun står selv bak deres låt. Emilia har spillet klassisk klaver i 12 år, og har skrevet og komponert låter siden hun var barn. Hun skriver låter indenfor de fleiste sjenre, og har optrådt med bandet Kaksio, som utgav sit debutalbum i 2004, som Emilia skrev låterne til. Hun har tidligere været med i den finske nasjonale konkurranse, hvor hun stod kor. Philip er både multiinstumentalist, sanger og rapper – og ganske som Emilia, beveger sig indenfor de fleiste sjenre, og har skrevet musik til fleire etablerte artister i Danmark, bl.a. Søs Fenger og Sys Bjerre.

 

Suriya  – Forever I B Young (Wildcard)

Suriya eller Heidi Sørensen er tidligere kendt som den ældste del av søstrene i duoen S.O.A.P. som i perioden 1997 – 2002 turnerte verden rundt, og i storhetstiden solgte knapt 2 mio. plater. I 2008 forsøkte hun sig som soloartist, og har pt. git ut 2 singler. Hun har sammen med eksmannen Thomas Hoffmann & Jakob Winge skrevet låten. Thomas er selv rapper, medens at Jakob har gjort det med hits indenfor Dancemusik, og i dag remixer og producerer numre indenfor dubstep.

 

Karen ViuffUniverse

Karen blev av komponisterne bak låten funnet på det utradisjonelle sted, Youtube. Den 17-årige jente synger i duoen Karen & Oliver, og ahr ved fleire lejligheter sunget akustisk jazzpop ved festivaler og musikuker i det jyske. Bak Karens låt er en av de «hårde» danske MGP komponister, Lise Cabble har levert fleire låter til MGP, og har båte en flot plaseringsstatistik, samt Fra Mols til Skagen og New Tommorow på samvittigheten ved ESC. Boe Larsen er utdannet pianist, og har producert og komponert låter i fleire år, for en del danske etablerte sangere. Han var dessuten med bak låten Fly fra MGP 2007, som Annika Askman fremførte. Simon Borch har bl.a. skrevet låter for bl.a. Infernal & A Friend In London, og derutover lever han som filmklipper.

 

SolunaShould’ve Known Better (Wildcard)

21-årige Soluna Samay er genetisk en international pige, hvis man blander Schweiz, Tyskland, Guatemala og Bornholm – så får man netop den unge jente. Hun har siden barndommen spillet og sunget, og man har kunnet møte hende på Strøget i København, hvor hun har gjort det som Gatemusikant. I 2011 utgav hun sit debutalbum, hvorfra låten Two seconds ago tok sig vei til å bli spillet flittigt på DR’s P4. Bak Soluna står noget av det ypperste Danmark kan leverer – Remee har skrevet og co-producert mere end 60 hits verden over, og som har solgt mere end 25 mio. plater. Han har haft fingrene med ved mange suksesfulle danske sangere, og så var han i en årrekke en respektert dommer i X-factor.

 

Chief 1 var med i Danmarks første rapgruppe, Rockers by Choice – men har som låtskriver og producer solgt over 1 mio albums i Danmark. Med samarbeide sammen med navne som Outlandish, Kim Larsen  & Ace of Base. Han var også manden bak Danmarks nye linje i 1997 med Stemmen i mit liv. Isam B er den ene trediedel av Outlandish, og har haft stor sukses båte med gruppen, solo & på duetter med andre.      

 

Christian Brøns og Patrick IsakssonVenter  (Wildcard)

Christian & Patrick har sammen skrevet låten Venter, som de også skal fremføre på scenen. For 10 år siden hittede de sammen i Danmark, da de gav danskerne Tilbage hvor vi var. Christian var med i den danske utgave av Big Brother, hvor han specielt gjorde sig opmærksom ved å bryde ut av huset. Seinere hittede han med låten Du kan gøre hvad du vil, som var på samme album som duetten med Patrick. Patrick startede sin karrierer i 1999, og har givet ut fleire albums siden starten. Han har derutover 2 Melodifestival deltakelser på sin samvittighet. Med som låtskriver er også Rune Braager som har skrevet og producert fleire hundrede låter indenfor pop & rock. Seinest har han været med bak Sanne Salomonsens nyeste album, Tiden brænder.

 

Dansk Melodi Grand Prix løper av staben fra Gigantium i Aalborg den 21. Januar kl. 20:00. Fra mandag den 16. Januar vil mak kunne høre smakebiter av låterne på DR’s hjemmeside, hvilket er 2 dage før end at årets CD kommer i salg.

Kilde. DR.dk

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien