Det rører på seg i Irland…

Irland har, ved den nasjonale tv-stasjonen RTÉ, bekreftet sin deltagelse i Eurovision Song Contest 2012 i Baku, og de har også røpet at de vil ha en tilsvarende finale som den de hadde i fjor. Altså en finale bestående av fem artister som fremfører hver sin sang. Vinneren vil trolig velges gjennom en blanding av jury og telefonstemmer. 

wlogotext

Når det gjelder artister har ikke RTÉ sagt noen ting offisielt, men alle «vet» at Jedward er en av finalistene i år igjen. Det ble vel omtrent «bekreftet» uken etter finalen i Düsseldorf i fjor… 

Relativt godt plasserte kilder hveder imidlertid at John og Edward er blitt tatt under Linda Martins vinger, noe som, i følge onde tunger, ofte betyr seier… Tvillingene har også selv bekreftet at de er finalister, så det anses som sikkert. 

jedwardfb

For få dager siden gikk også Donna McCaul ut, på sin Facebook-side, med en offentliggjøring av seg selv som finalist. Hun la da ut følgende melding; «Ok guys i have been chosen as one of the 5 acts for euro song 2012 to Represent Ireland in the eurovision this year. I am looking for all of your support and votes in feb when the songs will be announced live on tv. Thanks guys».

De fleste husker Donna McCaul fra Eurovision Song Contest 2005 i Kiev, da hun som første representant noensinne mislykkes i å ta Irland til en finale. Da fremførte hun «Love» sammen med broren Joe, og de endte på 14.plass i semifinalen. I år får hun altså sjansen til å revansjere seg, men denne gangen skal hun prøve seg alene… 

I forbindelse med Jedwards «garanterte seier», som mange antar det vil bli, så ryktes det også at fjorårets irske sølvvinner, Nicki Kavanagh, har takket nei til å delta i årets finale. Igjen; dette er ikke bekreftet, men mange snakker om at hun og teamet bak henne ikke ønsker å stille som «finalefyll» for at Jedward skal ta seg til Baku gjennom en finale, og ikke som internt utvalgt.

Mange håper imidlertid at dette er feil, og at vi allikevel vil få høre Nicki i finalen også i år. Hun tapte tross alt med kun to poeng for Jedward i fjor, og juryene hadde henne på en relativt klar førsteplass. Det var altså folkestemmene som gjorde utslaget.

Vi ser fram til videre rykter fra Irland, og som alltid; 
I’ll keep you posted!  

Bilder; escNorge, fb

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien