Can Bonomo for Tyrkia – oppdatert

Etter at ryktene tidligere i dag begynte å spre seg om at TV-kanalen TRT hadde valgt sangeren Can Bonomo til å representere Tyrkia i ESC 2012 var det mange som ventet spent på bekreftelsen under kveldens nyhetssending. Og ganske riktig: Det blir Can Bonomo som får reise til Baku i mai måned med Tyrkias ESC-ære hvilende på sine skuldre.

tyrkia

Can Bonomo er en ung tyrkisk artist som blander mange ulike sjangere; han har sterke elementer av tyrkisk tradisjonsmusikk, men disse blander han med elektronica og alternativ rock, så resultatet blir nokså særpreget. Når han i tillegg mikser inn litt franske trekkspill og slenger med litt soul-inspirasjon blir resultatet unektelig annerledes enn det vi er vant til å i Eurovision Song Contest.

Han har også en meget spesiell stemme som man enten liker veldig godt eller ikke i det hele tatt. Han synger kun på tyrkisk, men det er ingen garanti mot at vi får en engelsk sang i Baku. Både maNga og Yüksek Sadakat kom med sine første engelske låter i Eurovision Song Contest.

Her kan dere høre en av hans nyest låter; Meczup, fra 2011.  

 

Under kveldens sending kunne han fortelle at sangen han skal fremføre i Baku ikke er ferdig enda. Det er tross alt ikke mer enn noen dager siden han fikk beskjed om at han var den utvalgte. Can kaller musikken sin «Istanbuls musikk», og representanten fra TRT sa at de satser på å sende moderne popmusikk. Det kom imidlertid nokså klart fram at de nok kommer til å bruke tyrkiske, orientalske instrumenter. Konklusjonen ble vel at Tyrkias bidrag i Baku ikke vil bli særlig forskjellig fra den musikken han spiller til vanlig. Det er heller ikke tatt noen avgjøreøse når det gjelder språk; sangen kan like gjerne bli på tyrkisk som på engelsk. 

Tyrkia gikk for aller første gang ikke videre til finalen under fjorårets Eurovision, så nå blir det altså opp til Can Bonomo å gjenopprette landets ESC-ære.

 

Kilde; trt.tr 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien