Romania bekrefter deltakelse i 2012

I løpet av de siste dagene har ryktene begynt å spre seg om at Romania kom til å trekke seg fra årets utgave av Eurovision Song Contest. Nå går sjefen for TV-kanalen TVR offentlig ut og sier at landet på ingen måte har tenkt å stå over konkurransen i Baku.

Etter en flott tredjeplass i Telenor Arena i 2010 slo Romania på stortrommen foran fjorårets sesong og arrangerte en fem timer lang nasjonal finale på selveste nyttårsaften. Foran årets sesong har det derimot vært mistenkelig stille, og spekulasjonene begynte etter hvert å gå om at Romania aktet å trekke seg fra ESC 2012 på grunn av økonomiske problemer i TVR.

Men i dag kunne altså Alexandru Lazescu, sjefen i TVR, meddele at kanalen ikke har noen planer om å utebli fra ESC i Baku.

– Vi følger vår oppsatte plan, uttaler Lazescu, som imidlertid legger til at det alltid vil være diskusjoner om det er hensiktsmessig å arrangere en nasjonal finale eller ikke.

Dette kan bety at Romania legger opp til en intern utvelgelse i år. Lederen for den rumenske ESC-delegasjonen, Dan Manoliu, kunne fortelle at en ny regel for årets sesong gjør at TVR ikke trenger å velge et ukjent bidrag, men kan plukke ut en sang som allerede er utgitt (etter 1. september), og som har gjort det bra på hitlistene.

I følge kilder har TVR også vært i kontakt med en av landets storstjerner, Inna, for å høre om hun kunne tenke seg å representere landet i Baku. Inna skal imidlertid ha avvist dette forslaget.

Det vil koste TVR omtrent 200 000 euro å stille med et bidrag i Baku. Styret i TVR skal etter planen møtes den 20. januar for å godkjenne budsjettet.

Kilder: Esctoday, Oikotimes

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien