Tommy Fredvang vil «Make It Better»

Det norske folk kjenner ham fra TV-skjermen gjennom deltakelser i X-faktor og Skal vi danse. Singer-songwriter Tommy Fredvang satser nå i MGP med sin seneste single, «Make It Better».

I Arena Larvik skal han lørdag i ilden som sang nummer tre.

tommyfredvang

Født og oppvokst i Stavanger, var Tommy opptatt av musikk fra han var guttunge. Som 17-åring kjøpte han sin første gitar – og fra da av, var låtsnekring og punk-bandet Splitting Image førsteprioritet.

Som en av 25 (av 2000 søkere), fikk han studieplass på den omtalte McCartney-skolen i Liverpool (LIPA), og knyttet der kontakter med blant andre med Robin Gibb – noe som førte til en eksklusiv utgivelse gjennom LIPAs eget plateselskap.

I 2009 ble han kjent her hjemme gjennom dette årets X-faktor-sesong. Han gikk ikke helt til til topps, men endte til slutt som en god nummer fem. Samme plassering oppnådde han i en ny konkurranse året etter; i Skal vi danse 2010.

Året endte med en liten radiohit i «Wake Up Call» og albumet «From Now On». Nylig lanserte han sin seneste låt «Come» (med Remus), og arbeider med et nytt album som skal være i salg i løpet av våren. MGP-bidraget «Make It Better» blir sannsynligvis inkludert på dette.

Tommy beskriver bidraget som et lokomotiv: fullt kjør fra begynnelse til slutt. Tre minutter med glede, velstand og topp stemning.» Bidraget er nesten et rent Stavanger-produkt, skrevet av Tommy selv i samarbeid med bykollega Hanne Sørvaag og Oslo-baserte Tommy Berre For de to sistnevnte har vi snart kommet ut av telling på antall bidrag i konkurransen. Dette er f.eks. Berres tredje bidrag bare i år, han var også medlåtskriver på bidragene til Reidun Sæther og Lisa Stokke.

Lørdagens semifinale anses av mange som svært jevn og uforutsigbar. «Make It Better» kan der ha en fordel i å starte mellom to adskillige roligere låter.

Kilder: NRK, Stavanger Aftenblad, tommyfredvang.com, popsaloon.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien