Plumbo – åpner veien til Baku?

Sjette bidrag ut i Larvik er Plumbo, som vel nærmest kan sies å være på hjemmebane i lørdagens delfinale. Bandet har hjemstavn Sande i Vestfold som ligger drøye syv mil fra Larvik. I årets Melodi Grand Prix slår Plumbo et slag for den norske folkesjela med låten «Ola Nordmann». Et av få norskspråklige bidrag i årets MGP. Låten er skrevet av Lars Blokkhus og Glenn Hauger.

plumbo

Plumbo består per dags dato av:

Lars Erik «Plumbo-Lars» Blokkhus – vokal/gitar
Tommy Elstad – bass
Hasse «Harry Hoover» Rønningen – trommer/kor
Plumbodyret – maskot

I tillegg kan vi ofte glede oss over Glenn Hauger som ekstramedlem på trekkspill og fløyte.

Etterlysning: Plumbodyret er vekk! Har noen sett Plumbodyret? Dypt savnet, men forsvant sporløst for noen år siden. Har noen sett Plumbodyret, så setter gutta stor pris på om maskoten kommer tilbake til sin rettmessige plass.

plumbodyret

 Plumbo har eksistert siden 1999, og spiller jevnlig på ulike arrangementer rundt i Norge.

Bandet har hittil gitt ut 4 CD-er, samt flere singler. Singelen «Møkkamann» har gitt bandet både gullplate, platinaplate og spellemannspris. Dette er faktisk en av de første singlene som har solgt til trofé basert på digitalsalg.

 Bandet beskriver seg selv som hardtslående rockeband, men jeg vil nok si at de appellerer til det ganske brede publikum med hørbar, humørfylt musikk, ofte med tema fra det rotekte Bygdenorge. For utførlig beskrivelse av Plumbo med full discografi, anbefales en tur inn på bandets hjemmeside.

Plumbo stiller med låten «Ola Nordmann», en utilslørt hyllest til Nordmannen med alle sine særegenheter. En humørfylt låt i ekte Plumbo-stil.

Plumbo er en skikkelig gladgjeng som skaper alltid liv hvorhen de spiller, og jeg regner med de kommer til å gi alt i Larvik på lørdag. De er kjent for sine ganske frittalende tekster som tar for seg det norske fotfolkets sol- og skyggesider. Etter spellemannsutdelingen, der de nok var i overkant frittalende, fikk Norge virkelig øynene opp for Plumbo både på godt og vondt. Da jeg regner med at alle som ikke har tilbragt siste uker i dvale eller med brev- og besøksforbud, har fått med seg Plumbo’s manglende verbale filter den dagen, går jeg ikke i detalj om den saken her. Det er behørig dekket av Norges kulørte dagspresse.

MEN det at Norge fikk øynene opp for Plumbo, medførte som kjent masse kritikk i overnevnte kulørte dagspresse, og dét likte Plumbo-fansen dårlig. De har den siste tiden mobilisert stort, og platesalget har skutt i været. Det har ført til at «Ola Nordmann» nå faktisk seiler opp som en av de store favorittene til å vinne hele stasen og dermed få gullbilletten til Baku.

Vi krysser fingrene for Plumbo, i første omgang i Larvik, men hvem vet? Kanskje det går hele veien.

Kilder:

NRK
Wikipedia
http://www.heltplumbo.net/
http://www.heltplumbofan.no/

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien