Tredje semifinale på Island

I kveld går tredje og siste semifinale i Söngvakeppni Sjónvarpsins 2012 av stabelen. Som i de to foregående semifinalene er det fem bidrag som skal kjempe om to billetter til finalen 11.februar. 

ssny

Også som i de to foregående semifinalene er det stor musikalsk variasjon mellom de fem bidragene, noe som gjør det vrient å spå hvilke to bidrag som vil kvalifisere seg til finalen. 

Herbert Guðmundsson er første artist på scenen, der han vil fremføre sin egen og Svanur Herbertssons låt, «Eilíf ást». Dette er finalens mest typiske Eurovision-låt; et friskt uptempo-bidrag som nesten kan sies å være i kategorien Euro-dance. Flere trekker parallellen til Waldo’s People som representerte Finland i 2009 med «Lose Control». 

Sang nummer to ut er «Hugarró», det tredje bidraget til låtskriverduoen Sveinn Rúnar Sigurðsson og Þórunn Erna Clausen. Denne ukens bidrag fra dem er en real rockeballade av godt, tradisjonelt merke. Til å fremføre «Hugarró» har de fått med Magni Ásgeirsson på laget. Det er fjerde gang han deltar i Söngvakeppni Sjónvarpsins; i fjor endte han helt oppe på andreplass med «Ég trúi á betra líf». 

I sang nummer tre får vi et gjensyn med tre jenter som alle har deltatt i en av de to foregående semifinalene, med varierende resultat. Låtskriver og frontkvinne Greta Salóme Stefánsdóttir er allerede kvalifisert til finalen med sitt selvskrevne bidrag «Mundu eftir mér», sammen med Jón Jósep Snæbjörnsson, også kjent som Jónsi. Med seg på scenen denne gangen har Greta Salóme to andre unge sangere; Heiða Ólafs og Guðrún Árný Karlsdóttir. De to har også hatt med hver sitt bidrag tidligere i årets uttagning, uten å ta seg til finale. Sammen fremfører de den mektige balladen «Aldrei sleppir mér».

Fjerde låt ut er «Augun þín», skrevet av Hilmar Hlíðberg Gunnarsson. Det er Svenni Þór som skal fremføre bidraget, som er en blanding av litt pianoballade og midtempo poplåt. Dette er debuten i Söngvakeppni Sjónvarpsins for både låtskriver og artist. Svenni Þór er best kjent som musikalartist, men er også vokalist i to forskjellige band. 

Sist i ilden skal Íris Lind Verudóttir, med den meget spesielle middelalderpregede balladen «Aldrei segja aldrei». Denne sangen kan tidvis minne ikke så rent lite om en salme. Det er Íris’ halvbror Pétur Arnar Kristinsson som har skrevet låten for henne. Som med foregående nummer er det også for disse to første gang de deltar i Söngvakeppni Sjónvarpsins. 

Hvis jeg skal våge meg på en gjetning om hvilke to som går til finalen fra denne siste semifinalen, tipper jeg at «Hugarró» er sikret den ene billetten, og så vil det stå mellom «Aldrei sleppir mér» og «Eilif ást» om hvem som kaprer den andre. Og vurdert ut fra tidligere års resultater i islandske semifinaler tror jeg «Eilif ást» trekker det lengste strået. 

Kilder; ruv.is, escnorge.net

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien