Andre delfinale i årets MGP vel overstått

For første gang stilte Larvik som vertskap i en Melodi Grand Prix-delfinale da åtte nye håpefulle deltakere skulle i ilden i går kveld. For tre av dem endte kvelden i stor jubel da de tok seg videre til finalen i Oslo Spektrum den 11. februar.

mgplarvik

Rundt 3000 mennesker var til stede i Arena Larvik i går kveld for å heie på sine favoritter i et jevnt startfelt preget av mange moderne låter. Sceneutformingen var den samme som i forrige ukes delfinale, og som vanlig var det Marte Stokstad som loset publikum og TV-seere gjennom sendingen mens Per Sundnes holdt kontroll på artistene bak scenen.

Flere av artistene slet litt med stemmebåndene under gårsdagens sending – noen på grunn av sykdom, andre kanskje av nervøsitet – men flere av dem bød på fargerike sceneshow og god underholdning for tilskuerne både i salen og hjemme foran TV-apparatene.

Først ut på scenen var jentebandet Cocktail Slippers, som i artige kostymer gav oss retroinspirert rock i sin Keeps On Dancing. En stødig og sikker fremføring til tross, dette fenget ikke TV-seerne tilstrekkelig til å sikre finaleplass for jentene i bandet.

Neste artist ut var debutanten Isabel Ødegård, som stilte i elegant, hvit kjole og hadde selskap av en pianist og en strykekvartett på scenen. Mange var spent på hvordan den uerfarne Isabels stemme ville låte live, og selv om hun startet nervøst, sang hun seg noe opp og leverte alt i alt en godkjent innsats i den stillferdige visepoplåten I’ve Got You. Det holdt imidlertid ikke til avansement.

Tommy Fredvang var tredje artist i ilden, og ikledd en Mao-inspirert jakke bød han på en av kveldens mest solide fremføringer i sin poprocklåt Make It Better. Et solid lydteppe pakket inn Tommys stødige stemme, og sammen med en selvsikker opptreden var det nok til å sikre finaleplass for Stavanger-artisten.

Rikke Lie var nok en debutant i MGP-sammenheng, og hun hadde også valgt hvitt som sceneantrekk. Mesteparten av låten Another Heartache tilbrakte hun bak pianoet mens fem dansere «akkompagnerte» henne på fiolin i bakgrunnen. Dessverre var ikke Rikke helt på høyden stemmemessig, og låten gjorde heller ikke tilstrekkelig inntrykk til å overbevise stemmerne om at hun var verdig en plass i finalen.

Etter en kort pause der Per Sundnes intervjuet noen av artistene som allerede hadde opptrådt var det klart for kveldens yngste deltaker. Malin Reitan, som vant MGP jr. i 2005, siktet på en ny tur til Oslo Spektrum med sin friske poplåt Crush. Malin var en av de som ikke traff helt med stemmen i går kveld, men hun klarte allikevel å kvalifisere seg til finalen, og kunne etterpå avsløre at hun – i likhet med Reidun Sæther forrige uke – hadde slitt med sykdom i forkant av konkurransen. Nå får hun imidlertid en ny sjanse til å imponere TV-seerne i finalen 11. februar.

Kveldens største forhåndsfavoritter var folkrockbandet Plumbo, som stilte med delfinalens eneste norskspråklige bidrag i sin Ola Nordmann. Etter mye oppstyr og presseomtale de siste par ukene kunne bandet nå konsentrere seg om å gjøre det de gjør best, nemlig fremføre enkel og fengende allsangsmusikk. Da stemmene var talt opp, viste det seg at Plumbo hadde innfridd forventningene og tatt seg til finale som kveldens vinnere.

Larviksjenta Monica Johansen, alias Minnie-Oh, var på hjemmebane da hun som nest siste artist gikk på scenen med sin elektronikapoplåt You And I. Minnie var kledd i et spennende, egendesignet kostyme og ble backet opp av eksotiske dansere, men den litt tamme, stillestående fremføringen hennes stod ikke helt i stil til låten, og det ble ingen finaleplass på Minnie.

Siste kvinne ut i går kveld var Rikke Normann, som nådde finalen i fjorårets MGP og håpet å gjenta bedriften i år. Med sin friske poplåt Shapeshifter bød Rikke og gjengen fra King Wings Crew på kveldens beste sceneshow, og sannsynligvis også kveldens beste vokalprestasjon. Allikevel var ikke dette nok til å overbevise TV-seerne, og dermed må Rikke dessverre stå over årets finale.

Videre til finalen gikk altså Plumbo som kveldens vinner, Tommy Fredvang som kveldens andreplass og Malin som kveldens tredjeplass. De fem øvrige artistene må nå satse på at de blir plukket ut som spesialjuryens wildcard dersom de skal ha håp om å få opptre i Oslo Spektrum den 11. februar.

Neste lørdag er det klart for årets tredje og siste delfinale fra Florø. Der er det Tooji, Marthe Valle, Petter Øien & Bobby Bare, Yaseen & Julie Maria, Håvard Lothe Band, Silya Nymoen, The Canoes og Lise Karlsnes som skal kjempe om de siste finaleplassene.

Følg oss videre her på escNorge for dekning av delfinale tre med artistportretter og våre låtvurderinger gjennom hele neste uke.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien