Lise Karlsnes seiler nye veier

Hun er et av de store navnene i norsk musikkliv og har oppnådd det meste en popartist bare kan drømme om. Å gå til topps i Melodi Grand Prix er imidlertid noe Lise Karlsnes ennå har til gode å oppleve, men med sitt debutbidrag i konkurransen håper hun å kunne føye også denne meritten til sin allerede imponerende CV.

lisekarlsnes

Som frontfigur i popbandet Briskeby har Lise Karlsnes opplevd det meste som er av suksesser. Etter debuten med albumet Jeans For Onassis, som for øvrig solgte i over 130 000 eksemplarer, har det blitt tre gullplater, fire Spellemannspriser og en MTV-nominasjon som Beste skandinaviske band.

Propaganda, Wide Awake og Cellophane Eyes er bare noen av hitlåtene som Briskeby vartet opp med i første halvdel av 2000-tallet, og bandet fikk dele scene med mange kjente artister i løpet av sin storhetstid. Selv regner Lise Karlsnes det å få dele mikrofon med Morten Harket i a-ha på Take On Me for å være sitt største sceneøyeblikk.

Etter tiden med Briskeby har Lise vært travelt opptatt på mange områder. Hun har designet sin egen solbrillekolleksjon og vært modell for Vero Moda, i tillegg til å holde musikkarrieren ved like som soloartist. Hun har spilt inn musikk til filmen De gales hus, og hun har jobbet med ulike låtskrivere og produsenter på prosjekter i både London, Malmö og Oslo.

Solodebuten kom i 2010 med singelen Forty Nights under artistnavnet Lise of the Woods, og høsten 2011 ga hun ut en ny singel, Red Hot, under sitt eget navn.

Dette var en forsmak på albumet Dance Or Die, som etter planen skal komme ut i løpet av våren 2012. På dette albumet vil vi også finne MGP-låten hennes, Sailors, som Lise selv beskriver som «dansbar elektropop som slår bredt ut med armene.»

Sailors handler ikke, som man kanskje skulle tro, om sjømenn, men er heller en metafor for at man må våge å leve, ferdes på åpne hav og gripe mulighetene som livet tilbyr. Lise vil by på heftig lysbruk og mye trøkk på scenen på lørdag, og hun lover at opptredenen hennes skal få hele Norge til å danse. Hun kan også røpe at Melodi Grand Prix-deltakelsen er oppfyllelsen av en drøm hun har båret på i årevis.

– For meg som artist har det lenge vært en topp hemmelig «guilty pleasure» å få opptre i MGP, sier Lise til NRK.

Lise Karlsnes har selv skrevet teksten til Sailors, og har samarbeidet med Thomas Eriksen om melodien. Eriksen er både musiker, låtskriver og produsent, og har tidligere samarbeidet med artister som Lars Vaular, Mira Craig, Aalijah og Franz Ferdinand. Han er også hovedprodusent på Lises kommende album.

Med sin MGP-deltakelse følger nå Thomas Eriksen i sin bror Davids fotspor, da David var med på å vinne hele konkurransen som opphavsmann bak Lars A. Fredriksens Alltid Sommer i 1998. Det endte med en oppløftende 8. plass i finalen i Dublin – så nå gjenstår det å se om lillebror Thomas kan ta seg til Spektrum og videre til Baku for der å toppe det resultatet sammen med Lise Karlsnes i år.

Kilder: NRK, Wikipedia
Foto: NRK
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien