The Canoes – Superkvartett i MGP

Nest siste bidrag ut i Florø er The Canoes; 4 glade gutter med plenty av musikkerfaring. The Canoes stiller med låten «It Seemed Like a Good Idea at the Time», skrevet av kvartetten i fellesskap.

canoes

The Canoes består av følgende meritterte herrer:

Chris Barron

Amerikaner med base i New York. Medlem av Spin Doctors som i fjor turnerte Europa rundt og markerte sitt 20-års-jubileum som band. Med Spin Doctors har han hatt to låter i toppen av Billboard-listen i USA. Bandet har også blitt nominert til både Grammy og American Music Award. Chris Barron har også et soloalbum fra 2009 på samvittigheten. MGP-debutant.

 

Hans Petter Aaserud

Lang erfaring fra suksessbandet Trang Fødsel som også kan skryte av nominasjoner, nærmere bestemt Spellemann for årets låt med «Kursiv». Aaserud har også tidligere deltatt i MGP som låtskriver for henholdsvis Sunny og Heine Totland; sistnevnte låt sammen med kanoturkamerat Arne Hovda.

 

Arne Hovda

Medlem av gruppen The Getaway People fra 1994-2001. Låten deres «Six Pacs» nådde sogar det amerikanske marked via TV-serien Young Americans. Hovda har bidratt til flere store albumutgivelser som studiomusiker for blant andre Robbie Williams og Morten Abel. Han har også tidligere erfaring fra MGP som låtskriver, for henholdsvis Christian Hovda i 2004, Skanksters i 2010 og Heine Totland i 2011.

 

Erik Røe

Gitt ut tre album i perioden 1994-1998 med gruppen Baba Nation. Han har også gitt ut en soloplate, «Under the Same Sun», som førte til sammenlikning med selveste Lenny Kravitz. Erik Røe har som låtskriver forsynt flere kjente navn med låter, blant andre Unni Wilhelmsen, Lars Fredriksen og Flava To Da Bone. Han debuterer også i MGP-sammenheng.

Alle fire er medlemmer av Songwriter’s Circle, et fellesskap av over 50 låtskrivere som siden 2007 har samles fire-fem ganger i året for å skrive låter sammen. The Canoes ble stiftet etter flere hytteturer hvor kanoturer var en fast syssel. En kveld etter en kanotur satte karene seg ned for å jobbe med Erik Røes soloalbum, men etter en stund med firstemt sang fant de ut at de bare måtte gjøre noe sammen. Navnet The Canoes kom opp nærmest som en spøk. For å sitere Hovda: «Det er jo det dummeste bandnavnet noensinne, men det virker ikke som folk reagerer på det».

«It Seemed Like a Good Idea at the Time» er den første låten karene skrev sammen. De jobber for øyeblikket på deres første album sammen som planlegges utgitt i løpet av våren/forsommeren, men fant ut at de ville slippe en låt tidligere. Og hva er vel bedre arena for et singelslipp enn MGP? Arne Hovda sier til Aftenbladet at låten ble sendt inn til MGP fordi den er så lite Grand Prix-aktig som det går an å få den. «Det var så sykt fjernt at vi bare måtte melde den på», forteller han. Resultatet kan vi nyte på lørdag, og hvem vet? Kanskje det blir kanotur til Baku?

Kilder:

NRK

Rockipedia

Aftenbladet

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien