Irland: Alle 5 artistene klare

Irland har i dag offentliggjort alle  artistene som skal konkurrere om å få representere Irland i Eurovision Song Contest. Finalen vil bli vist på tv-kanalen RTE One i Dublin. Vinneren vil bli delvis valgt gjennom jurystemmer (2/3) og telefonstemmer (1/3). I følge tidlige rykter fra RTE, er det kjent at Jedward som i fjor representerte Irland , skulle også gjøre det i år.

irland

Fem forskjellige sanger fra forskjellige irske  musikkstiler vil fremføre deres sang gjennom «The Late Late Show» på tv-kanalen RTE One. Hver finalist får en mentor hver, som skal hjelpe de på deres vei frem mot Baku 2012.

De fem finalistene er:

Maria McCool ( mentor:Edele Lynch) Maria er kjent for sin fortryllende stemme og hennes evne til å fremføre gamle irske sanger på irsk og engelsk.

Donna MacCaul (mentor: Bill Hughes) Donna har sammen med sin bror representert Irland i Eurovision Song Contest 2005 med sangen Love?

Una Gibney & David Shannon (mentor Julian Benson) David er kjent fra musikalen «Phantom of the opera»

Andrew Mann (mentor Grey French) Kjent som artist og låtskriver. De seks siste årene har Andrew reist rundt i Irland  og i Europa for å holde konserter. De ti siste årene har han skrevet 100 sanger.

Jedward (mentor Linda Martin) Jedward er  for de fleste kjent  fra Eurovision i fjor, når de representerte  hjemlandet sitt Irland, der de kom på 8.plass. De har også vært med i X-faktor i 2009. Som mentor får de selveste Linda Martin som vant Eurovision Song Contest i 1992, og kom på 2. plass i 1984. Linda har og vært en av dommerene  i den irske finalen i 2009 og 2010.

www.esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien