Sverige: Loreen og Dead by April til finalen

Den første delfinalen av årets Melodifestival fant sted i kveld, og de første artistene som kunne booke en billett til finalen i Globen var Loreen og bandet Dead by April. Videre til Andra chansen gikk Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern og Sean Banan.

De tre programlederne Helena Bergström, Sarah Dawn Finer og Gina Dirawi, kledd i matchende sort og gull, kunne ønske velkommen til et fargesprakende og variert show med låter i mange ulike sjangre.

SVT har i år lagt vekt på at så mye som mulig skal skje live i salen, og det aller meste av artistpresentasjonene og underholdningen foregikk direkte og ikke med hjelp av forhåndsinnspilte innslag. Blant annet bød vertinnene på et muntert pausenummer der de ville tilbakevise at Melodifestivalen var spesielt for den homofile fansen, men at det derimot var «hele Sveriges fest.»

Etter første avstemningsrunde måtte vi si farvel til tre bidrag som ikke fikk tilstrekkelig stemmer til å ta seg videre, deriblant fjorårets tredjeplass The Moniker. Etter en ny avstemningsrunde ble det endelige resultatet klart, og det viste seg at Loreen og hennes låt Euphoria og Dead by April med deres Mystery hadde fått flest stemmer i kveld og gikk videre til Globen-finalen den 10. mars.

For Thorsten Flinck og Revolutionsorkestern og deres Jag reser meg igen og Sean Banan med sin Sean den förste banan blir det nye muligheter i Andra chansen en uke tidligere.


Bidragene som ikke gikk videre i kveld, plasserte seg slik:

5. plass: Afro-Dite – The Boy Can Dance

6. plass: Marie Serneholt – Salt & Pepper

7. plass: Abalone Dots – På väg

8. plass: The Moniker – I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning)

Neste lørdag er det Scandinavium-hallen i Göteborg som er vertskap for Melodifestivalen, og i den delfinalen møter vi blant andre Timoteij, Ulrik Munther og Sonja Aldén.

Foto: SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien