Siste delfinale i MGP 2012 i boks

I går arrangerte Florø for andre gang en delfinale i Melodi Grand Prix, og som i fjor presenterte de en flott sending. En lydsvikt under The Canoes sin fremføring ble riktignok en liten skrape i lakken, men feilen ble raskt rettet opp og artistene var rutinerte nok til å ta det med godt humør. Hør alle fremføringene på nytt her!! 

mgpfloro

De tre som tok seg direkte til finalen i Oslo Spektrum 11.februar ble Yaseen&Julie Maria, Tooji og  Bobby Bare/Petter Øien. De resterende artistene må vente i spenning til torsdag, da den siste finalisten vil bli avslørt. Det er en ekspertjury som skal bestemme hvem som blir den tiende og siste finalisten i finalen i Melodi Grand Prix 2012. 

Den siste delfinalen startet med Tooji, som fremførte sin egen og Figge og Peter Boströms «Stay». Etter en litt ustø og nølende start på sangen tok det hele virkelig av, og sammen med danserne sine ga Tooji oss et skikkelig bra nummer. Han har også vært smart nok til å la danserne gjøre dansejobben og selv konsentrere seg om sangen. Dette er noe mange andre artister har brent seg på. Tooji endte på andreplass i delfinalen, og vi får dermed høre «Stay» også i Spektrum i lørdagens finale. 

Andremann i ilden var en kvinne, nemlig Marthe Valle, med delfinalens eneste norskspråklige bidrag, «Si». Marthe fremførte sin egen sang stående alene foran på scenen. I bakgrunnen hadde hun en stor skjerm der vi kunne se blider av ulike barn underveis i fremføringen. I løpet av nummeret fikk hun selskap på scenen av en trommis, en keyboardist og en gitarist. 

Så var turen kommet til den store forhåndsfavoritten, «Things Change» av Bobby Bare, fremført av Bobby selv sammen med Petter Øien, vokalist i Sie Gubba. Nummeret startet med at Olga Kivaeva spiller introen på fele, og så var gutta der, bak hver sin mikrofon med hver sin gitar. Med seg på scenen hadde de også trommis, bassist og gitarist. Bobby Bares karakteristiske stemme er det som git denne sangen sitt særpreg, og Petter Øien fyller ut lydbildet på en ypperlig måte. Og de innfridde favorittstempelet og vant denne delfinalen. 

Der forrige bidrags Bobby Bare var delfinalens eldste deltager fikk vi i låt nummer fire de to yngste. Yaseen og Julie Maria er begge bare 16 år gamle. På forhånd har det vært snakket mye om hvorvidt stemmene deres er stablie nok live til at de ville kunne gjøre en god jobb i Florø. Og det viste de to ungdommene at de såvisst kunne! Denne sangen, som handler om at vi må bry oss om hverandre, enten vi kjenner hverandre eller ikke, og som i siste instans handler om terroren som rammet Norge i fjor sommer, traff blink hos tilstrekkelig mange av tv-seerne. Resultatet ble en tredjeplass i kveldens delfinale, og billett til finalen i Oslo Spektrum. 

Neste artist ut på scenen i Florø var Håvard Lothe Band. Håvard Lothe er fra Florø, og bandet fikk kveldens varmeste mottagelse fra publikum i salen. Gruppas bidrag, «The Greatest Day», handler om den gleden og forventningen man føler når man venter på å bli pappa for første gang. De fremførte bidraget sitt akkurat slik de som kjenner dem fra tidligere ville forvente. Gitar, bass, keyboard og trommer var på plass, og de leverte en grei presentasjon av sangen sin. 

Så kom det som vel må kalles kveldens mest spesielle show. Og kanskje låt, også. Silya hadde med seg fem dansere//korister på scenen, og de var iført svarte korsetter, eller kanskje badedrakter er en bedre beskrivelse. En tv-titter beskrev dem slik; «surf-police prison guard girls in bathing suits». Silya leverte en meget bra fremføring av sin egen sang «Euphoria», men dessverre var det ikke nok seere som lot seg lokke til å stemme på henne. 

Start nummer sju i gårsdagens delfinale var supergruppen The Canoes, som fremførte årets eneste bidrag i valsetakt; «It Seemed Like a Good Idea At the Time». Og det var litt før halvveis i fremføringen deres at det som ikke skal skje allikevel skjedde; det ble plutselig en a cappella-fremføring, da lyden fra backing-tracket deres forsvant. Når uhellet først skulle være ute var det kanskje bra at det var denne erfarne gjengen som opplevde det? De tok i alle fall det hele med et smil, og satte i gang igjen da lyden var fikset. 

Sist ut av delfinalistene i årets Melodi Grand Prix var Lise Karlsnes med låten «Sailors». Fremføringen hennes var omtrent som forventet; ingen store «utsvevelser», men heller en kjølig eleganse. Lise hadde med seg to dansere på scenen, og sammen leverte de et stilig nummer, som dessverre ikke oppnådde nok stemmer til å ta seg til finalen i Spektrum på lørdag. 

Med denne siste delfinalen kjenner vi altså ni av de ti finalistene som skal kjempe om retten til å representere Norge i Eurovision Song Contest 2012 i Baku i mai. Disse ni får følge med juryens wildcard i lørdagens finale i Oslo Spektrum. Det hersker en viss usikkerhet rundt når dette wildcardet vil offentliggjøres, men enn så lenge får vi stole på Marte Stokstad, som i går sa at avsløringen av den siste finalisten vil skje på torsdag, i Jan Åge Fjørtofts forprogram til finalen. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien