Stjernespekket eurofest i Hviterussland

På selveste alle hjerters dag har Hviterussland gjort sitt valg til årets Eurovision Song Contest. Det blir Alena Lanskaya med bidraget «All my life» som får billetten til Baku i mai. 

Eurofest

Det var et stort show den statlige kringkasteren i Hviterussland, BRTC kunne by på i ettermiddag. Foran 3500 publikummere i et fullsatt Minsk Sports Arena skulle Hviterussland velge sin representant til Eurovision. 

Valget sto mellom fem artister:

1. Alena Lanskaya – All my life
2. Gunesh – Tell me why
3. Viktoriya Aleshko – Dream
4. Litesound – We are the heroes
5. Uzari – The winner

Etter at alle de fem artistene hadde fremført sine bidrag var det klart for pauseunderholdningen. Mens seerne kunne stemme i femten minutter kunne showet by på mange store Eurovision stjerner.

Først ut med å underholde publikummet i arenaen var Lys Assia, som sang sin vinnersang fra 1956. Deretter fulgte Hviterusslands 2007 representant Koldun, som fremførte «Work your magc», Maria Serefovic fremførte «Molitva» som vant i 2007. Deretter fulgte årets sveitsiske representanter Sinplus, Sakis Rouvas fra Eurovision 2004 og 2009, og siste underholder ut var Phillip Kirkorov, som er en stort stjerne og har en tidligere Eurovison deltagelse fra 1995 på samvittigheten.

Det ble også et innslag med Alexander Rybak som fremførte sin singel «Europe skies» på russik, etterfulgt av «Fairytale». Fjorårets vinnere fra Aserbajdsjan, Ell & Nikki fremførte også sin vinnerlåt «Running scared».

Etter alle pauseinnslagene var det klart for resultatene. Ut av intet dukket det opp en mann i grå dress med en konvolutt. Programlederne kunne da annonsere at bidragene hadde plassert seg slik:

6 poeng til Uzari
7 poeng til Viktoria
8 poeng til Gunesh
10 poeng til Litesound
12 poeng til Alena 

Hviterussland stiller i år i den andre semifinalen 24 mai. Etter flere mislykkede forsøk på å ta seg til finalen i Eurovision, har landet i år virkelig prøvd hardt på å komme seg til finalen. Landet var sist i finalen i 2010, da med sangen «Butterflies».

«All my life» er skrevet av Leonid Shirin og Yuriy Vaschuk. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien