Finale i latviske Eirodziesma!

Lørdag kveld kl. 18:00 på LTV braker finalen løs i Eirodziesma, hvor vinneren, som stolt skal representerer Latvia i Eurovisionen til mai skal finnes. 10 deltakere skal kjempe om billetterne, og igjen i år, går finalen fra kystbyen Ventspils, der med sine 44.000 indbyggere er Latvias 6. største by.

latvia 

Så er det endelig tid for Baltikum staten Lavia, til å finne deres representant for Eurovisjonen. Tradisjonen tro er det konkurransen Eirodziesma som avgjør, hvem der får de eftertragtede billetter, som denne gang bringer den heldige vinner langt mot øst. Årets finale felt består av:

 

Ruta DudumaMy world

 

Ruta studerer jazz, og spiller i gruppen «Into One», som bevæger sig indenfor sjenrene: funk, jazz & soul. Hun har sunget vokal bak flere av de anerkendte latviske musikere og sangere, og så har hun allerede stået på Eurovisjons scenen, da hun var med som kor til gruppen «Musiqq» i fjor.

 

Samanta Tina & Davids KalandijaI want you back

 

Den første «opgave» som duo er dette projekt, som Samanta Tina & Davids Kalandija er trådt ind i. Hun kendt for å have vunnet den latviske utgave av X-factor, medens at han var en av 4 finalister i den russiske konkurranse Minute Slavi.

 

PeRDisco superfly

 

Please Explain the Rhythm eller PeR som de også kalder sig, er et beatbox project, som for alvor fik sus i karrieren i 2010, bl.a. etter at de deltok i Eirodziesma og New Wave. Derfra er veiene gået via russiske tv-shows, chart top 100 i Danmark, til nomineringer i Mexico ved musikhæderspriser.

 

Trianas ParksStars are my family

 

Trianas Parks har forsøkt sig før, og man må håpe på bedre sukses I år, da gruppen sidste år matte gå ut av Eirodziesma, etter at de var kommet sig til finale med låten «Uside Down», da forsangeren Agnese Rakovska var blevet syk. Agnese started sin musikalske karriere som pianist, og komponerer & skriver musik selv.

 

Paula DukureCelebration

 

I fjor stod familien Dukure, eller «the D – family» på scenen i Eirodziesma med låten Daylight, og i år er det så Paula Dukure’s tur til å forsøke sig alene, men helt ensom er hun nu ikke, da broderen Mik står for teksten på «Celebration», medens at faderen Edijs har komponert låten.

 

Andris AbeliteWe can change the world

 

Komponist, tekstforfatter & trompetisten Andris har før stået på Eurovisjons scenen, for han var 1/6 del av Bonaparti.LV tilbake i 2007, som leverte italienske strofer til Europa med låten «Questa notte» i Helsingfors. Dengang ble Latvia nr. 16, og han vil nu forsøke å bedre den plaseringen, med låten «Pedejais vards» some r en hyldest&hæder til det latviske språk.

 

AnmaryBeautiful song

 

Anmary har altid taget veien indenfor musik, både som barn, ung og voksen, har hun dygtiggjort sig inden for musik og sang, og er i dag sanglærer, som giver sine dygtigheder videre til nye spirer. Hun var at finne i 2009 utgaven av Eirodziesma, dengang som en del av gruppen «Policistas».

 

Elizabete ZagorskaYou are the star

 

Elizabete ernærer sig ved sang og skuespil, og har bl.a. dygtiggjort sig ved å studere piano og vokal kunst. Hun forsøker sig ennå en gang ved Euirodziesma, med håpet om at denne gang bliver «gangen»! Bak låten har hun Karlis Streips & Atis Auzans – først nevnte er utdannet journalist, og har tidligere været latvisk commentator ved ESC, så kanskje der er lidt vide nom, hvordan en låt skal sættes rigtigt sammen.

 

Mad Show BoysMusic Thief

 

Kaptainen fra Latvias forsøk ved Eurovisjonen i 2008 – «Pirates of the sea» er nå tilbake, og med sig har han taget 5 venner, som han atter vil forsøke å ta sig til tops ved Eirodziesma. Fest, farger & gøgl er ord man let kan sætte på denne brogede forsamling.

 

Roberts PetersonsShe’s a queen

 

Den 17-årige Roberts får kanskje en stor opbakning, da han som lokal helt indtager scenen som den sidste i rækken ved finalen. Han er uddannet ved Ventspils musikskole, og etter å have fået musikalske færdigheter, er han nu i gang med å bedre sin vokal. Gutten er utover å være sidst i feltet, også den yngste av dem alle.

 

Showet kan ses live på LTV/Eirodziesma’s egne sider: Her! 

 

Der er kun tilbake å ønske Latvia lykke till med Eirodziesma 2012!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien