Anmary’s «Vakker sang» fra Latvia

I Eirodziesma 2009 kom hun ikke til finalen. I «Talent Fabrikken 2» blev hun just nr. 2. I går kveld ble finalen avgjort i latviske Eirodziesma, og der stod Anmary igjen som vinneren, og er dervet Latvias håp i Baku til mai.

Anmary2012

 

Først var der 71 låter, så ble der gjort indhug til 20 låter, og disse plaserte man i 2 semifinaler. Av de 2 semifinaler gik 5 videre fra hver av dem, og i går kveld avgjordes Eirodziesma 2012. I løpet av et lengere show, fremførtes de 10 låter direkte fra byen Ventspils, etter at alle havde fremført deres låter, var det tid til å finne de 3 låter, som skulle komme sig til den såkaldte «Super finale».

 

Avstemningen som skulle finne de 3 deltakere i «Super finalen» var som vanligt, en lige deling av stemmerne mellem en fagjury (inneholdt bl.a. Marie N som tok den latviske Eurovisjons seir i 2002) og seerne. Medens at der ble stemt, kom fjorårets latviske representanter Musiqq på scenen, likesom at dette års svejtsiske håp, Sinplus fremførte deres låt for Baku: Unbreakable. Av anden unnerholdning var der også cello trioen Da Gamba & Olga Rajecka.

 

Etter unnerholdning og avstemning ble de 3 heldige Super Finalister avslørt: Samanta Tina & Davids Kalandija, Anmary + Mad Show Boys. Atter en avstemning kom i gang, så den heldige vinner av Eirodziesma kunne finnes. Etter ennå en avstemning stod det kalrt, at Anmary var vinneren av årets finale i Latvia, og at hun dervet får de ettertraktede billetter til Baku i Aserbajdsjan i mai. Innen at hun atter kunne fremføre sin låt, kom en aserbajdsjansk dansegruppe på scenen.

 

Årets fulle resultat i finalen i Eirodziesma:

 

Resultat20121

 

AnmaryBeautiful song

 

Samanta Tina & Davids KalandijaI want you back

 

Mad Show BoysMusic Thief

 

Anmary, med det borgerlige navn Linda Amantova, er en jente som har hatt musikken i sit liv helt fra barns bein. Hun har studeret musik på både børne- og videregående niveau, og senere hen på konservatoriet Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija i Riga, hvor jazz og populærmusik var spesial emnerne. Alt dette har brakt henne til et liv i dag, som musiker samt underviser i sang og vokal.

 

Hun deltok i Eirodziesma 2009 som en del av gruppen «Policistas» med låten «In love we trust», Forsøket endte dog i semifinalen. Bedre gik det i den andre utgave av den latviske utgave av Talent Fabrikken, Talantu Fabrika, hvor hun tok sig til en 2. plass. I år toppes alt så med at Anmary fik de ettertraktede billetter til Baku med låten «Beautyful song», og representerer dermed de knapt 2,4. mio. latvere i Aserbajdsjan.

 

Der er blot å ønske Latvia & Anmary lykke til, på reisen til mai, hvor hun skal entre scenen i den første halvdelen av den første semifinale.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien