«I’m a Joker» til Baku for Georgia

Finalen i Georgias jakt på bidraget som skal representere dem i Eurovision Song Contest 2012 i Baku i mai gikk av stabelen i ettermiddag, norsk tid. Ni sanger kjempet om å få æren av å forsvare de georgiske fargene i mai, og til slutt var det Anri Jokhadze som sto igjen som vinner, med bidraget «I’m a Jocker». 

georgia

I motsetning til mange andre Østeuropeiske land, der finalene kan trekke ut i timesvis, var Georgias finale en studie i effektivitet. 

Sendingen startet med et tilbakeblikk på alle Georigias tidligere representanter, inkludert «We Don’t Wanna Put In», som ikke fikk lov til å delta i Moskva i 2009. Små klipp av de internasjonale vinnerne fra de respektive årene ble også spilt. 

Så fikk vi en kort presentasjon av de fem medlemmene av juryen, før det var klart for første startende. Og først ut var jenterockegruppen Mirror Illusion med sin låt, «Whisper». De var ikke helt stødige vokalmessig gjennom hele låten, men leverte en energisk og fin fremføring av bidraget sitt. 

På vei ut av scenen etter at de har fremført bidraget sitt blir artistene intervjuet av kveldens programleder. Det virker som de sier litt om bidraget sitt, hvordan de synes det gikk og så får de gi en siste oppfordring til seerne om å stemme på dem.  

Nummer to på scenen var gruppen November som fremførte «Letter to a Friend». Og her fikk vi mer rock. Det er ingen tvil om at juryen som har plukket ut finalistene har en svakhet for tyngre musikk, for flertallet av finalistene må kunne sies å høre til den siden. November leverte strålende, og etter dem kom kanskje kveldens hardeste bidrag; «Broken» med Industrial City. Også de ga oss en flott presentasjon av sangen sin, selv om mange nok vil si ar vokalisten rpoer mer enn han synger. 

Fjerdemann ut var finalens første ballade; «It’s My Life», fremført av finalens første solist, Leo Jee. Han var påtagelig «off» i begynnelsen, men hentet seg litt inn utover i sangen. Med seg på scenen hadde han to korister/dansere iført hvite kjortler og englevinger.

Som femte startende møtte vi Edward Tatiani. Hans bidrag, «Hey You», er en moderne techno/rap, og han ga oss en god gjennomkjøring av sangen. Sammen med Edward på scenen møtte vi også tre korister/dansere, hvorav den ene midtveis leverte et rap-parti.

Sjette bidrag ut er «It’s Life», fremført av Boris Bedia. Dette er nok en ballade, men denne er som hentet rett ut av en litt rockete musical. Boris synger litt rock, litt opera, litt pop…litt av alt, egentlig, og totalinntrykket blir ganske forvirrende. Vokalen hans er helt off gjennom det meste av fremføringen hans, og engelsken hans er også dagens hittil dårligste.

I bidrag nummer sju er vi tilbake i rockens verden igjen, med Vanilla Cage og sangen «Breaking the Cage». Dette er kveldens andre rene jenteband, og disse levere en stødigere opptreden enn Mirror Illusion. Det er også en langt hardere låt enn «Whisper».

Så langt har vi altså hatt to jenterockebidrag, to gutterockebidrag, to ballader og et techno/rap-bidrag. To bidrag gjenstår, og det første av disse er gruppen REMA med bidraget «Feel Me». Dette er nok et rockebidrag, men en rockeballade. Det er denne sangen som har fått fjorårets georgiske representanter, Eldrine, sin støtte. Her får vi også kveldens mest 80-tallsinspirerte gitarsolo. Vokalisten er ikke helt stø hele veien, men alt i alt er det en grei presentasjon av låten. 

Sist ut i årets georgiske finale var Anri Jokadze med sangen «I’m a Jocker». Det var litt vanskelig å avgjøre om dette bidraget var ment som et humorbidrag, eller om det er ufrivillig komisk. Uansett var det ikke spesielt morsomt; mer pinlig. I det han gikk av scenen kunne vi se folk i publikum som viste tommel ned…

I pausen fikk vi først en ung dame som sang en ballade på georgisk. På nett-chatter rundt på nett spurte mange hvorfor pauseunderholdningen er bedre enn de konkurrerende bidragene, og om de ikke heller kunne sende henne! Så kom årets vinnere av Junior Eurovision Song Contest, Goergias egne Candy på scene og fremfører sin vinnerlåt «Candy Music». 

Og endelig kom fjorårets Eldrine på scenen! De fremførte sin nyeste singel, før de etter en del lyd- og bilderot også får fremført sitt fjorårsbidrag «One More Day». Nest ut på scene var Sabina Babayeva, Asrebajdsjans representant, som fremførte «You Make Me Feel Like a Natural Woman».  Det er helt klart ikke noe i veien med stemmen til denne unge damen. La oss bare håpe at hun får en sang som kan yte henne rettferdighet. 

 

Og som vi så ofte før har sett; plutselig ropte de bare opp vinneren…og det ble Anri Jokhadze med «I’m a Jocker».

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien