SanRemo 2012 en storslått musikkfest

Så var den 62 utgaven av SanRemo festivalen i italia over. Som kjent ble det til slutt Emma som vant festivalen med sangen «Non e l`inferno», og Nina Zilli får den italienske billetten til Baku. 

sanremo2012

Det var et storslagent show som den italienske kringkasteren RAI bydde på i går. Hele finalen varte i ca fem timer, og rett før klokken 01:30 i natt hadde en vinner blitt kåret, og Eurovision fansen hadde endelig fått vite hvem som skulle representere Italia i Eurovision Song Contest. 

Vinneren av SanRemo 2012 ble den 27 årgamle Emma Marrone, eller bare Emma som hun bruker som sitt artistnavn. Hun vant med bidraget «Non e l`inferno», og var på forhånd den store favoritten til å vinne. I fjorårets festival kom hun på andreplass med bidraget «Arrivera» som hun da sang i duett med artisten Moda.  

Med seg i superfinalen som ble avholdt hadde hun med seg Arisa med bidraget «La notte» og Noemi med bidraget «Sono solo parole». Emma vant med hele 49,32% av stemmene, og i superfinalen var det kun telefon og sms stemmer som gjaldt.  

Italias reprsentant til Eurovision Song Contest ble Nina Zilli. Det er foreløpig ikke klart om hun skal fremføre sitt SanRemo bidrag «Per sempre» i Baku. Noen kilder vil ha det til at det blir en annen sang, og at det i tillegg blir en duett. Nina er trettito år gammel, og kan minne mye om avdøde Amy Winehouse, både i klesstil og i sin musikkstil. 

 Til å annonsere Italias representant til Eurovision Song Contest, kom 2011 vinnerne Ell & Nikki fra Aserbajdsjan på scenen, det ble i tillegg vist et innslag om Eurovision Song Contest. 

 

Del:
Relaterte artikler