Finland med svenskspråklig låt i Baku

I går ble den finske finalen avholdt der det ble klart at Pernilla Karlsson skal representere de blå og hvite finske fargene i Baku i Eurovision Song Contest.

umklogo

 Hele førti låter har i løpet av vinteren blitt kuttet ned til seks endelige finalister i Finlands storsatsing for sin utvelgelse nemlig det nye konseptet UMK. Alle seks deltagerne sang sitt bidrag. Fjorårets vinner Paradise Oscar sang også i løpet av showet.

Til slutt stod man igjen med tre superfinalister der en av dem gikk av med seieren det virkelig er å få representere hjemlandet sitt i Eurovision. De tre superfinalistene ble: Stig, Pernilla og Ville Eetvertti.

Til slutt fikk man vite at finskene vil at en svenskspråklig ballade skal kjempe for deres ære i Baku med den dyktig sangeren Pernilla Karlsson.

«När jag blunder» heter vinnermelodien og er skrevet av Jonas Karlsson. Bidraget var fremført på en meget stilfull og verdig måte, med dansere på scenen som virkelig fikk fram det vakre og skjøre i låta. Motakelsen av låten av fansen har vært blandet. Noen mener den blri for stillegående og kjedelig, mens andre synes den er vakker og meningsfull.

Vi ønsker Finland all hell og lykke i Baku. Finnene må komme seg gjennom den første semfinalen Tirsdag den 22. mai og skal fremføre i den første halvdel av showet. I semfinalen møter de også nabolandene Island og Danmark.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien