«Klassisk» eller «Anderledes» for Slovenia?

I kveld kl. 20:00 er det endelig tid for slovenerne, til å finne deres representant for Baku. Det slovenske tv-selskap RTVSLO slår dørene op til EMA 2012 direkte fra Ljubljana.

EMA2012

 

Det har været en lang og snørkelt vei gjennom slovenia i år, men nu er det tid for det store høydepunkt. Først var der Misija Evrovizija, og de 2 højest plaserte i den konkurranse, står i kveld på scenen i EMA 2012. Begge artister har fået 3 låter hver som de skal fremføre, avstemningen bliver som ved de indledende runder, avgjort av seer og en fagjury, som vekter 50% hver. 

 

Valget kommer kanskje til å bli mellom det «klassiske» ved Eva Boto eller det «anderledes» ved tvillingerne Nika & Eva Prusnik. Det slovenske tv har i år tilladt utenlandske komponister & tekstforfattere å deltake, hvilket det også bærer preg av i de 6 låter der er valgt. Der er folk bak låterne som har deltaket både inn- & utenlands, og som enten har vunnet Eurovisionen eller fået flotte plaseringer. Et er sikkert i kveld, vinneren bliver med alderen 16 år.

 

Eva Boto

EvaBoto2012

  • Run (Christina Schilling, Camilla Gottschalck, Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Søren Bundgaard, Gaber Radojevic)
  • Verjamem (Vladimir Graic, Igor Pirkovic)
  • A Si Sanjal Mem (Matjaz Vlasic, Ursa Vlasic, Bostjan Grabnar)

 

Nika & Eva Prusnik

EvaNiki2012

  • Konichiwa (Bilbi, Gregor Stermecki, Teodor Amanovic-Tos)
  • Love Hurts (Chiron Morpheus, Iztok Turk)
  • Malo Sreće (Magnifico, Barbara Pesut, Schatz!)

 

Følj den slovenske EMA 2012 direkte via nettet kl. 20:00, hvis dere ikke har mulighet for å mottake slovensk tv. Dere kan følje finalen live på et av føljende links: RTVSLO eller Eurovision.tv 

   

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien