Eva Boto – Slovenias nye stjerne!

Søndag kveld løp EMA 2012 av stablen – etter avstemningen i superfinalen, stod det klart at seiren var komfortabel, og vinneren blev den 16-årige Eva Boto med låten «Verjamen».

2012EMA

 

Veien mot toppen i EMA 2012 har været lang. Det hele startede i sommeren 2011, hvor man rundt omkring i Slovenia søkte talenter, som ønskede at stille i konkurransen «Misija Evrivizija» – eller sakt på anden vis, «Mission Eurovisjon». 32 deltakere blev funnet, og derfra startede udskillelsesløpet. For hver uke slukkedes drømmene for nogle av deltakerne, indtil man stod med bare 8 talenter i konkurransen. Derfra eliminertedes 1 ny deltaker for hver uke – beslutningen delte en ekspertjury og seerne ligeligt.

 

I starten av januar var der blot 2 eller egentligt 3 deltakere tilbake, og dervet var deltakerne til EMA 2012 funnet. Eva Boto var den ene artist, den andre artist var tvillingerne Nika & Eva Prusnik, og hver skulle de have 3 låter i den slovenske finale, som likesom i de indledende runder, skulle avgjøres av seerne og eksperjuryen. Årets Ekspertjury bestod av: Darja Švajger, Tina Marinšek, Jonas Znidarsic & Raay.

 

Årets EMA løp som vanligt av stablen ved en live-sending fra hovedstaden Ljubljana, ganske som ved de indledende runder, var scenen stjerneformet og ekspertjuryen sad klar med kloge ord, som blev brakt etter hver av de 6 optreedender. Vertsrollen tok Klemen Slakonja sig av, han er normalt kjennt for å være: skuespiller, musikker, sanger & tv-vert.

 

Den slovenske fest startede i går, med at fjorårets slovenske representant, Maja Keuc sammen med verten Klemen Slakonja åpnede med en anderledes version av fjorårets Eurovisjons vinner, «Running scared». Deretter startede den egentlige konkurranse. Før hver av de 6 optreedender, så man artisternes vei til EMA finalen. De 6 bidrag blev fremført etter en utvalgt rekkefølje, Eva Boto var første jente i ilden, og åpnede festen med låten «Run».

 

Eva BotoRun

(Christina Schilling, Camilla Gottschalck, Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Søren Bundgaard, Gaber Radojevic)

2012EMARun

 

Nika & Eva Prusnik Konichiwa

(Bilbi, Gregor Stermecki, Teodor Amanovic-Tos)

2012EMAKonichiwa

 

Eva BotoA si sanjal mem

(Matjaz Vlasic, Ursa Vlasic, Bostjan Grabnar)

2012EMAASi

 

Nika & Eva Prusnik Malo Sreće

(Magnifico, Barbara Pesut, Schatz!)

2012EMAMaloScrece

 

Eva BotoVerjamem

(Vladimir Graic, Igor Pirkovic)

2012EMAVerjamem

 

Nika & Eva PrusnikLove Hurts

(Chiron Morpheus, Iztok Turk)

2012EMALoveHurts

 

Etter de 6 fremførelser, blev det tid til avstemning fra seerne og ekspertjuryen. I ventetiden ble der et gensyn med de 6 deltakere som gik ut av Misija Evrovizija, som alle gav et av deres bidrag fra konkurransen. De tidligere slovenske Urovisjons deltakere: Nuša Derenda, Maja Keuc & Darja Svajger gav det slovenske bidrag fra 2002, «Samo Ljubezen». Endelig lagde den franske representant Anggun i år veien forbi, og sang «Echo» som hun selv skal stille med i Baku.

 

2012EMAUnderhold

 

Hver deltaker skulle have en låt med sig videre i Superfinalen, og nu var det tid for verten Klemen Slakonja at avsløre hvilke 2 der var tale om. Eva Boto gik i Superfinalen med låten «Verjamem», medens at Nika & Eva Prusnik fikk med sig låten «Konichiwa» – og da var det atter tid for en optreeden fra dem hver. Og nu skulle seerne på ene-job, for å finne deres vinner av EMA. Medens at der blev stemt, kom den tidligere Jugoslaviske vinner, Emilija Kokić forbi og fremførte sin og bandet «Riva’s» vinnerlåt fra 1989, «Rock me».

 

2012EMAFinale

2012EMAUnderhold1

 

Ingen EMA fest, uten et gledeligt gensyn med fjorårets vinnerlåt, så Maja Keuc fremførte «No one» som i fjor tok Slovenia videre til finalen i Düsseldorf. Endelig var tiden kommet, skulle det være «klassisk» eller «anderledes», det som slovenerne sendte langt mot øst. Det slovenske folket havde med stor overbevisning valgt, at sende den klassiske «Verjamem» med Eva Boto til tops, med hele 28.385 stemmer mot 12.884 stemmer til Nika & Eva Prusnik med låten » Konichiwa».

 

2012EMASejr

 

 

En lang reise var til ende brakt, og en ganske rørt og glad Eva Boto kunne lade sig hylde, for å avslutte EMA 2012 med å give vinnerlåten ennå en gang. Bak låten står duoen Vladimir Graic & Igor Pirkovic – hvorav Vladimir er en anerkennt serbisk komponist, som bl.a. står bak Serbias Eurovisjons seir i 2007, «Molitva». 16-årige Eva Boto kan nu kalde sig den 18. vinner av EMA. Før dette har hun i sit korte liv blevet kåret som bedste sanger indenfor alle gymnasierne i Slovenia. Eva er i det «sivile» gang med det andre året på gymnasiet, derutover elsker hun å spille guitar i fritiden.

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien