Kaliopis bidrag for Makedonia presentert

I kveld fikk vi endelig høre Makedonias bidrag til Eurovision Song Contest 2012 i Baku, «Crno E Belo». 

makedonia

Det har lenge vært kjent at det er Kaliopi som skal fremføre det makedonske bidraget i Baku, noe som har vært et sterkt ønske fra mange Eurovision-tilhengere, både i og utenfor Makedonia, i mange år. Bidragets tittel ble sluppet for noen uker siden, og i kveld fikk vi altså endelig høre sangen. 

 

Kaliopi har også tidligere vært valgt ut til å representere Makedonia i Eurovision Song Contest, nemlig i 1996. Hun ville i så fall vært den første artisten som representerte landet, da dette skulle ha vært deres debutår. Imidlertid fikk de ikke nok poeng i kvalifiseringsrunden, og Makedonia måtte vente til 1998 før de endelig fikk delta. 

Siden den første «seieren» hennes i 1996 har Kaliopi deltatt i den makedonske uttagningen til Eurovision Song Contest flere ganger, både som låtskriver og som artist. Hennes beste plassering var 2.plassen i Skopje Fest 2009, med sangen «Rum Dum Dum», som hun fremførte sammen med Naum Petreski. 

Kilder; escNorge.net, kaliopi.com.mk

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien