Sverige: Björn Ranelid trekker seg fra Melodifestivalen?

SVT sitter i dag i krisesamtaler etter at forfatter Björn Ranelid har skrevet et åpent brev der han truer med å trekke seg fra finalen i årets Melodifestival. Ranelid sier han ikke orker mer av hetsen han mener han er utsatt for etter at han og Sara Li vant den tredje delfinalen i Leksand.

Reaksjonene var sterke etter at Ranelid og Lis låt Mirakel kvalifiserte seg til finalen i Globen. Flere av artistkollegene gikk hardt ut mot Ranelid og sa han ikke fortjente finaleplassen. Jentegruppen Love Generation kalte bidraget hans «en vits,» Mattias Andréasson fra E.M.D. var «forbannet» og Andreas Johnson nektet å delta på etterfesten i protest.

I dagene og ukene etter seieren har kommentarene haglet i avisene og på ulike nettfora, og andre svenske kjendiser har også uttalt seg negativt om Ranelid. Blant annet sa komiker Jonas Gardell at han ønsket å gi Ranelid «en bitteliten lobotomering.»

Nå har altså Ranelid fått nok, og truer med å trekke seg fra hele Melodifestivalen. Han mener blant annet at han blir verre behandlet i media enn Utøya-morderen Anders Behring Breivik.

– Jeg blir syk av det faktum at man tror man kan si og skrive hva som helst om meg, sier den kjente forfatteren i det åpne brevet. – Jeg trekker meg herved tilbake, og Sveriges yrkeshatere må finne seg et annet offer for sine perverse lyster.

Sjefsprodusent Christer Björkman, som har sagt at behandlingen av Ranelid er «voksenmobbing,» er nå i tett kontakt med forfatteren for å løse krisen. Björkman håper å kunne overtale Ranelid til å stille opp, men i verste fall må hele bidraget erstattes av et annet.

– Uansett vil vi ha ti bidrag i finalen, sier Björkman til avisen Expressen. – Forhåpentligvis blir det med Björn og låten hans, det er jo det seerne vil. Men jeg vet ennå ikke hva utfallet av alt dette blir.

Samtidig som Ranelid har fått mange sympatierklæringer det siste døgnet er det også flere som gir uttrykk for at de ser utspillet hans som et rent PR-stunt for å få oppmerksomhet og sympati, og at Ranelid kommer til å stille i Globen-finalen neste lørdag som planlagt uansett.

Kilde: Aftonbladet, Expressen
Foto: DN
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien