Resultater og oppsummering fra Bulgaria

TV-seere, puplikum og «andre» interesserte, kunne i går kveld følge «Bulgarskata pesen v Evroviziya 2012» i tre lange timer. 12 bidrag kjempet for gevinsten til å representere Bulgaria i Baku i mai:

Sofi Marinova ble kvinnen som gikk helt til topps med bidraget «Love Unlimited».

bulgaria

Bulgaria kan gjerne kalles en smeltedigel, der landet ligger mellom større musikkland som Romania og Tyrkia. Romanias dance-industri har lenge inntatt plass på landets TV-stasjoner og lister, samtidig som bulgarerne er sterkt påvirket av østlige toner fra den tyrkiske naboen i sørøst.

Det hørtes også tydelig i gårsdagens sending, der flere av bidragene hadde denne kombinasjonen av østlige fraseringer og moderne vest-rumenske eurodance-rytmer – der også vinnerlåta nok trygt kan plasseres.

Selv om showet varte i tre timer, leverte bulgarsk TV (BNT) en gjennomført og bra sending – der det først og fremst var en lang pause som trakk opp sendetida, etter at de tolv bidragene var blitt servert. Bulgaria har ikke våre lørdagstradisjoner, slik at et stort show en «grå» onsdagskveld, slett ikke bar preg av å være noen lettvint B-løsning.

Blant de tolv bidragene, fantes – og det forstod man også underveis – to store forhåndsfavoritter. Sofia Marinova var en av disse, men mange holdt Dess’ «Love Is Alive» hakket foran. I våre vestlige ører, ville kanskje Dess vært foran på tronen – men det var nå ikke vi utenfor Bulgaria som skulle bestemme denne gangen (det får vi vente med til mai…).

 I motsetning til en noe «sur» semifinale, leverte de fleste av artistene gjennomførte opptredener denne gang – og oppsummert, skal Bulgaria og BNT få honnør for en mer enn godkjent gjennomført/kjørt nasjonal finale.

Under opptellingen av stemmene, ble vi foruten opptredener av hjemlige stjerner, også kjent med flere av årets andre nasjonale vinnere. Både Anggun (Frankrike), Soluna Samay (Danmark), Ivi Adamou (Kypros) og Maltas Kurt Calleja opptrådde på scenen i Sofia. Vi fikk også gjensyn med Bulgarias eneste suksess fra Eurovision til nå: Landets sjetteplass fra 2007: Elitsa Todorova and Stoyan Yankoulovs «Water».

De endelige resultane ble dette, med stemmene fra jury og hjemmeseerne telle 50/50 hver:

jury tlf total
 1  Sofi Marinova  Love Unlimited  8 12 20
 2  New 5  Chance For Better Life  12 8 20
 3  Dess  Love Is Alive  5 10 15
 4  Todor Gadzhalov  Still Love You  10 2 12
5 Ivaylo Kolev feat. Hipnotik Searching For the Words 4 7 11
6 Go Week The Way You See The World 6 5 11
7 Steliyana Hristova Putyat 3 6 9
8 Svetozan Hristov Keep Me Down 7 1 8
9 Tsvetelin Atanasov-Elvisa feat. DZ Love Goes Around 2 4 6
10 Simona Sivanio Eternal 0 3 3
11 Rene Ranev Alone 1 0 1
12 Vyara Pantaleeva Vyara 0 0 0

Bulgaria skal i år delta i den samme semifinalen som Norge, men skal starte i den første halvdelen av denne.

For å høre låtene fra den bulgarske finalen, se vår forhåndspresentasjon her.

Kilder: BNT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien