Sverige: Top Cats og Thorsten Flinck til finalen

I kveld ble finalefeltet i årets Melodifestival komplett, da de to siste billettene til Globen ble delt ut. Etter til sammen seks nervepirrende dueller stod to artister igjen som vinnere og kunne juble for finaleplass: Top Cats og Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern.

I et fullspekket Andra chanse-program hadde SVT bare funnet plass til én programleder, og det var Sarah Dawn Finer som holdt orden på artister og stthomasall etter hvert som ett etter ett av de åtte bidragene ble stemt ut.

I den første duellen mellom puddelrock og rockabilly var det sistnevnte sjanger representert ved Top Cats som gikk seirende ut og sendte en av forhåndsfavorittene, Dynazty med låten Land Of Broken Dreams, ut av konkurransen. I neste duell beseiret jentegruppen Timoteij veteranen Andreas Johnson og hans Suede-inspirerte poprocklåt Lovelight.

I duell nummer tre gikk Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern videre på bekostning av Lotta Engberg & Christer Sjögren og deres retroschlager Don’t Let Me Down. Og deretter stakk Sean Banan av med seieren i duellen mot boybandet Youngblood og deres låt med samme navn.

I neste avstemningsrunde møttes dermed Top Cats og Timoteij, mens Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern gikk opp mot Sean Banan. Utfallet ble at Top Cats vant over Timoteij og deres Stormande hav, mens Thorsten Flinck trakk det lengste strået mot Sean Banan og hans Sean den förste Banan. Dermed er det altså Top Cats med Baby Doll og Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern med Jag reser mig igen som får de to gjenværende finalebillettene. 

Etter kveldens resultat er startfeltet i Globen klart, og vi står igjen med seks mannlige innslag, tre kvinnelige og en duett. Åtte av bidragene fremføres på engelsk, og to på svensk.

escNorge kommer med fyldig dekning av finalefeltet og selve finalen i neste uke.

Foto: SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien