Russlands finale; oppsummering

I går kveld, onsdag 7. februar, var tiden endelig kommet til at Russland skulle velge sin representant til Eurovision Song Contest 2012 i Baku. På forhånd hadde det skilt seg ut tre favoritter; Dima Bilan og Julia Volkova i duett, den nye rappestjernen Timati i duett med operasangerinnen Aida samt de bedårende bestemødrene i Buranovskiye Babushki.

russland


Og det viste seg at det russiske folket ville ha babushki’ene som sine representater i Baku, og de seks damene stakk av med seieren foran alle konkurrentene. Dermed får vi alle høre «Party for Everybody» i den første semifinalen i Baku, tirsdag 22.mai. 

 

Men før denne avgjørelsen falt hadde vi fått en meget variert og omfangsrik finale. Med ikke færre enn 25 finalebidrag sier det seg selv at det blir mye variasjon, både når det gjelder sjanger og musikalsk kvalitet.

Bidragene varierte fra cabaretnummer til rap til opera til hardrock til pop til ballader (i uante mengder…) til en hyllest til Michael Jackson, levert av Polina Smolova, som vi husker fra da hun sang «Mum» for Hviterussland i 2006. 

Du kan høre noen av de mer minneverdige bidragene nederst i artikkelen. 

Etter at alle 25 finalistene var fremført, overreakende effektivt og kjapt, kom det pauseunderholdning. Og Eurovision-fans over hele Europa jublet over å få et gjensyn med Ani Lorak! Hun fremførte sitt bidrag fra 2008; «Shady Lady».

Da avstemmingen startet satt fans fra Island til Israel og ventet spent på resultatet, og stemningen sank dramatisk da streamen datt ut da fjerde bidrag skulle få sine stemmer. Heldigvis har vi Twitter og Facebook, hvor russiske fans holdt resten av Europa oppdatert. Avstemmingen er i dag blitt lagt ut, og her kan du se hele stemmegivingen. 

 

Som vi ser av avstemmingen havnet Dima og Julia på andreplass med sin «Back to Her Future» (under). Helt siden ryktene begynte å gå rundt deres mulige deltagelse har det også vært sagt at de egentlig ikke ønsket å vinne, men skaffe pr rundt den nye låten sin. Samarbeidet dem i mellom er jo relativt ferskt, og denne settingen er et meget effektivt utstillingsvindu for artister som vil vise seg frem. 

 

 

Aida&Timati; «Fantasy» 

 

Boybandet 4post; vokalisten er «neste generasjons Dima» 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien