Zeljko frykter Loreen!

escNorges «Balkankorrespondent», Leif Smith, rapporterer fra Zeljkos pressekonferanse i Beograd i går. Blant annet fikk vi svar på hvilket språk bidraget skal fremføres på (serbisk, «Ljubav nije stvar») og hvilken av konkurrrentene han tror er den største utfordreren (Loreen).

zeljkopk

Duska Vucinic Lucic ledet pressekonferansen i RTS (Serbian brodcasting corporation) sine lokaler i Beograd. Når Zeljko får ordet begynner han med å fortelle at Eurovision nå er mye større enn da han deltok i 2004, samt at oppgaven han har nå som artist er helt annerledes enn den han hadde i 2008 da han var programleder. Han har derfor vært usikker på om han ville delta igjen, men har som kjent, kommet fram til at han vil det! Han mener selv at han har gode vinnersjanser i år. Det understrekes at han ikke bare representerer seg selv som artist, men hele nasjonen Serbia og at han har et stort ansvar i så måte. Det kommer også frem under pressekonferansen at Serbia og Azerbaijan har hatt et godt bilateralt forhold de senere år.

Det ble deretter åpnet for spørsmål fra salen. Det ble blant annet spurt om hvordan han jobber videre med bidraget, nå som sangen er blitt kjent. Zeljko svarer at det er veldig viktig med et godt sceneshow i Eurovision og det er det teamet konsentrerer seg om nå. Det må være annerledes enn i 2004. Ikke at det var dårlig da, men at det må fornyes. Videre forteller han at alt angående Eurovision er dyrt og at teamet har et stramt budsjett. På grunn av dette og at han allerede er kjent i Europa, vil de ikke prioritere å turnere rundt i Europa i forkant av konkurransen.

Zeljko blir også spurt om han skal synge på engelsk eller serbisk, noe som har vært det store spørsmålet etter TV-showet 10. mars hvor sangen ble presentert første gang. Sangen ble da fremført først i en engelsk og deretter dn serbisk versjon. På dette sprørsmålet svarer Zeljko at han liker begge versjoene veldig godt, men at han har valgt at han vil synge på serbisk i finalen. Han begrunner dette med at det er tradisjon i Serbia å sende sitt bidrag på morsmålet, samt at Serbia er eneste land som har vunnet de siste 15 år med en sang som ble fremført i finalen på morsmål, nemlig Marija Serifovic med Molitva i 2007.

Det spørres også om han har hørt de øvrige sangene som er klare for årets eurovisjon og om han har noen personlig favoritt. Han forteller at han har hørt alle sangene og syntes samtlige er bra og vil representere sine respektive land bra i Baku. Men han nevner særlig vinneren fra Sverige og vi kan mistenke at han ser Loreen med Euphoria som en særlig hard konkurrent.

Bilde; Leif Smith for escNorge

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien