Er det lov til å synge om Facebook?

I dag kom den sjokkerende nyheten om at San Marino har en sang som handler om Facebook

sanmarino

 

Personlig synes jeg denne sangen er helt tragisk og en skam for både musikk og ikke minst konkurransen vi alle er så glade i. Som om det ikke var nok søppel i semifinale 1 fra før av. 

Er det virkelig lov til å synge om Facebook?

Da Georgia ble diskvalifisert i 2009 ga EBU følgende grunn:

4.9 The lyrics and/or performance of the songs shall not bring the Shows or the Eurovision Song Contest as such into disrepute. No lyrics, speeches, gestures of a political or similar nature shall be permitted during the Eurovision Song Contest. No swearing or other unacceptable language shall be allowed in the lyrics or in the performances of the songs. No commercial messages of any kind shall be allowed. A breach of this rule may result in disqualification.


Her står det svart på hvitt at «No commercial messages of ANY KIND shall be allowed». Dette må jo bare bety at de ikke kan delta med denne sangen. Inni meg håper jeg på at dette bare er et stunt for å få oppmerksomhet rundt San Marino, for dette kommer sikkert til å gå som en farsott på nettet og at vi får en annen sang som de har i bakhånd.

Og kan noen være så snill å sette Ralph Siegel i et slags musikkfengsel. Han burde skamme seg. 

Valentina var en ordentlig søt jente og hun synger sofistikert jazz til vanlig, hva får henne til å synke så lavt? Penger? Har Ralph Siegel egenhendig finansiert deltakelsen til San Marino og derfor kunne han omtrent skrive hva han ville?

Jeg er ihvertfall omtrent i sjokk og håper dette blir diskvalifisert.

Er du ikke enig!?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien